𝗤𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝗲 𝗞𝗼𝘀𝗼𝘃𝗲̈𝘀 𝗱𝗵𝗲 𝗦𝗵𝗾𝗶𝗽𝗲̈𝗿𝗶𝘀𝗲̈ 𝘁’𝗶 𝗾𝗮𝘀𝗲𝗻 𝗺𝗲̈ 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗼𝘇𝗶𝘀𝗵𝘁 𝗟𝘂𝗴𝗶𝗻𝗲̈𝘀 𝘀𝗲̈ 𝗣𝗿𝗲𝘀𝗵𝗲𝘃𝗲̈𝘀

0
124

Qeveritë e Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë për Luginën e Preshevës :

 • Nuk kanë platformë dhe program shtetëror
 • Nuk ndajnë buxhet të rregullt
 • Nuk kanë mekanizëm të veçantë qeveritar
  Qeveria e Republikës së Serbisë për Kosovën :
 • Ka platformë dhe program shtetëror
 • Ndanë buxhet të rregullt (çdo vjet me qindra milliona euro)
 • Ka mekanizëm të veçantë qeveritar (herë si ministri, herë si zyre të veçantë).
  Qeveria e Republikës së Serbisë për Luginën e Preshevës :
 • Ka platformë dhe program shtetëror, sado që letër e vdekur.
 • Ndanë buxhet të rregullt, sado që pamjaftueshëm.
 • Ka mekanizëm të veçantë qeveritar (Trupi Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë), sado që jofunksional dhe joefikas.
  Shaip Kamberi

Burimi/Facebook/Metvegja.net