A MUND TE KETE AKTIVITET NE DANIMARKE KU TE MOS JETE LATI ISENI DUKE DHENE KONTRIBUTIN E TIJ ?

0
157

Lati Iseni mendoj se nuk mund te kete bashkeatdhetar qe nuk e njeh kete aktivist te shquar ne komunitetin shqiptar ne Danimarke. E njoha Latin shume vite me pare qe ne fillimet e tija ne Danimarke dhe ate e njoha nepermjet Radio Projektit 21. Sepse Lati qe ne fillim te imitimeve te programit te kesaj radioje ai ishte aty ne mikrofonin e radios,por dhe duke kontribuar ne aktiviteet e ndryshme qe arganizoheshin ne kete komunitet te njohur ne kete zone te Skandinavise.
Tek Lati une gjeta ate shokun e mire,ate njeriun shpirt mire dhe te devotshem per te ndihmuar njerzit qe kane nevoje. Nje shpirt i palodhur qe nuk ndalej asnje rast duke kontribuar. Keshtu e njoha Latin une vite me pare,athere kur une kerkoja me etje te madhe te degjoja sadopak gjuhen time shqipe,sepse nuk kisha fare informacion.
Dhe Lati ishte ai qe erdhi e me mori ne qendren e azilit ku une qendroja me familje dhe me priti ne shtepine e tij,por dhe shume e shume hera te tjera i papertueshen ,merrte rrugen e vinte dhe na merrte me makinen e tij per te qene edhe ne si familje ne aktivitet qe benin shqiptaret ne Kopenhagen dhe pse aktivitetet shkonin deri oret e mengjezit ,ai perseri nuk na linte qe te ktheheshim me autobuz,por na kthente perseri ne shtepi.Gjithnje i palodhur dhe me humor te mire.
Pra sikur une dhe shume e shume te tjere jane ndihmuar e pritur nga dera bujare e familjes se Latit,nje familje bujare shqiptare,ku edhe pse larg shume vendlindjes ,ai te priste njesoj si te ishte ne vendlindje.
Per Latin te flasin shume shqiptare ne kete komunitet ku ai jeton e punon,sepse tek ai kane gjetur njeriun e mire qe i ndihmon njerzit ne dite te veshtire. Ate e karakterizon gjithnje thjeshtesia dhe nuk kerkon nga njerzit qe tja permendin ate cfare ai ka bere per ta,por ai e ben nga zemra e tij e madhe e bujare qe jeton mbrenda tij. Pjesemarrja e tij ne shume e shume aktivitete e ka bere figuren e tij me popullore dhe me te dashur per te gjithe degjuesit edhe ne radion Projekt 21 ,ku ai kontribon ne programet e kesaj radio,duke marre pjese rregullisht ne temat e ndryshme qe hapin gjate oreve te trasmetimit te ketij programi ne gjuhen shqipe.
Tek takon koleget e tij e flasin me respektin me te madh per te ,si shqiptaret ,por edhe danezet,sepse ai eshte shqiptari i mire dhe korrekt,ndaj e duam shume Latin, te thone ata.
Edhe ne festimet e 100 -vjetorit te Pavarsise e Shqiperise do ta shihje Latin ne kembe duke dhene ndihmen e tij te pakursyer ,qe aktiviteti te shkonte sa me mire. Me ndihmen Latit dhe te kolegeve te tij,ishte vertet nje mbremje qe do te mbahet mend gjate nga te gjithe shqiptaret .
Duke pare kete kontribut te Lati Isenit ,kryesia e shoqates “Alba – Dansk” ne muajin janar 2013 me unanim te plote te pjesemarrsve ne mbledhje e shpalli z. Lati Iseni
AKTIVIST I SHQUAR I CESHTJES KOMBETARE
Me motivacionin :
PER KUNTRIBUTIN E DHENE NE ORGANIZIMIN E AKTIVITETIT TE MADH NE KUADRIN E 100 – VJETORIT TE PAVARSISE SE SHQIPERISE.
Kjo mirenjohje nuk arriti deri ne doren e Latit per arsye se ai u shtrua ne spital,por ajo do ti jipet pasi Lati te dale nga spitali.
Le ti urojme te gjithe bashke Lati Isenit sherim sa me te shpejte dhe kthimin e tij prane familjes se tij te dashur, qe e pret me as shume malle bashkeshortin e babain e mrekullueshem,por dhe prane te gjithe kolegeve te tij ne valet e radio Projektit 21 dhe prane degjuesve te tij qe u ka munguar per kete periudhe,cka degjuesit mirenjohjen qe kane per te po e tregojne ne keto caste te veshtira per Latin duke i qendruar prane me ndihmesene tyre.
Po ashtu edhe nga ana ime le ti deshiroj kurim sa me te shpejte dhe kthim prane mikrofonit.
I dashur Lati te presin pune akoma me te medha,komuniteti te pret qe ju te jepni kontributin tuaj ,ashtu sic e keni dhene perhere dhe do ta jepni edhe ne te ardhmen. Jane shume familje skamnore dhe ne nevoje qe presin qe ju te drejtoni keto projekte se bashku me koleget tuaj ne radion shqipe Projekt 21.
Te presim Lati !
Luigj Shkodrani
Danimarke

Marre nga Arkivi