A po përgatit Simulimi i sajuar i Sulmit Kibernetik 2021 për një Pandemi Kibernetike?

0
182

Nga Robert Wheeler

Shumë lexues janë në dijeni të një simulimi të kryer nga Forumi Ekonomik Botëror i quajtur Ngjarja 201 që i parapriu pandemisë COVID. Ngjarja 201 përshkruhet me ngulm dhe dukej se parashikonte pandeminë. (Ekzistonte edhe një simulim pandemik i quajtur Clade X që i parapriu Covid.)

Ajo që disa lexues mund të mos e dinë, megjithatë, është se Forumi Ekonomik Botëror zhvilloi një simulim të ngjashëm, Cyber ​​Polygon 2020. Kjo ngjarje 2020 parashikoi gjithashtu një katastrofë globale.

Një simulim i ri i sulmit kibernetik, poligonin kibernetik, do të ndodhë në korrik 2021.

WEF, Sberbank e Rusisë dhe filiali i saj i sigurimit kibernetik Bizone njoftuan në shkurt se një simulim i sulmit të ri do të ndodhte më 9 korrik 2021.

Ngjarja do të simulojë një sulm kibernetik të zinxhirit të furnizimit, i ngjashëm me sulmin SolarWinds që do të “vlerësonte rezistencën kibernetike” të pjesëmarrësve në stërvitje.

Ushtrimi vjen disa muaj pasi WEF, “organizata ndërkombëtare për bashkëpunim publik-privat” që llogarit elitën më të pasur në botë midis anëtarëve të saj, shpalli zyrtarisht lëvizjen e saj për një Rivendosje të Madhe, e cila do të përfshinte tranzicionin e koordinuar në një Revolucion të katërt Industrial ekonomi në të cilën punëtorët njerëzorë bëhen gjithnjë e më të parëndësishëm.

Ky revolucion, duke përfshirë propozuesin e tij më të madh, themeluesin e WEF Klaus Schwab, më parë ka paraqitur një problem të madh për anëtarët e WEF dhe organizatat anëtare në lidhje me atë që do të ndodhë me masat e njerëzve të mbetur të papunë nga automatizimi dhe dixhitalizimi në rritje në vendin e punës.

Sisteme të reja ekonomike që janë të bazuara në mënyrë dixhitale dhe të partnerizuar ose të drejtuar nga bankat qendrore janë një pjesë kryesore e Rivendosjes së Madhe të WEF, dhe sisteme të tilla do të ishin pjesë e përgjigjes për të kontrolluar masat e të papunëve kohët e fundit.

Siç kanë vërejtur të tjerët, këto monopole dixhitale, jo vetëm shërbime financiare, do të lejonin ata që i kontrollojnë ata të “fikin” paratë e një personi dhe qasjen në shërbime nëse ai individ nuk përputhet me disa ligje, mandate dhe rregullore.

Si e përshkruajnë koordinatorët e ngjarjeve poligonin Cyber ​​2021?

Uebfaqja e sapo azhurnuar e ngjarjeve, Cyber ​​Polygon 2021, paralajmëron ogurzi pasi bota është më e ndërlidhur dhe dixhitalizimi global përshpejton “mjafton një lidhje e vetme e ndjeshme për të rrëzuar të gjithë sistemin, ashtu si efekti domino. Një qasje e sigurt ndaj zhvillimit dixhital sot do të përcaktojë të ardhmen e njerëzimit për dekadat e ardhshme. ”

Paralajmërim! Forumi Ekonomik Botëror zhvilloi një Simulim Financiar të Sulmit Kibernetik që solli një rivendosje të madhe të ekonomisë globale

Nga faqja e Forumit Ekonomik Botëror:

Çfarë është poligoni Cyber?

Poligoni Kibernetik është një ngjarje unike e sigurisë kibernetike që kombinon stërvitjen më të madhe teknike në botë për ekipet e korporatave dhe një konferencë në internet që përfshin zyrtarë të lartë nga organizatat ndërkombëtare dhe korporatat kryesore.

Poligoni Cyber ​​Në 2021

Diskutimet e këtij viti gjatë konferencës së transmetuar drejtpërdrejt do të përqendrohen në zhvillimin e sigurt të ekosistemeve. Me dixhitalizimin global që përshpejtohet më tej dhe njerëzit, kompanitë dhe vendet bëhen gjithnjë e më të ndërlidhura, siguria e çdo elementi të vetëm të një zinxhiri furnizimi është thelbësore për të siguruar qëndrueshmërinë e të gjithë sistemit.

Gjatë ushtrimit teknik, pjesëmarrësit do të përmirësojnë aftësitë e tyre praktike në zbutjen e një sulmi të shënjestruar të zinxhirit të furnizimit në një ekosistem të korporatave në kohë reale.

Krizat duket se lindin lehtësisht kur njerëzit me pushtet duan ndryshim.

E gjithë kjo lidhet drejtë me të Ardhurat Themelore Universale. UBI shumë i popullarizuar, i prezantuar me edhe më shumë forcë pas pandemisë COVID 19, ka popullarizuar “pagesa stimuluese” të qëndrueshme për t’i mbijetuar krizës.

Ideja e UBI-së është hedhur poshtë si një zgjidhje për varfërinë për disa kohë, me blogerë si Daisy Luther që e krahasonin atë me feudalizmin e sotëm. Me blloqet e ndërtimit të rrjetit të kontrollit teknologjik tashmë të vendosur, duke shtuar një UBI formon një themel relativisht të fortë.

WEF është vendosur në modelin e “kapitalizmit të palëve të interesuara”. Në emër dhe teori, duket se është një lloj përfshirës i kapitalizmit. Sidoqoftë, në thelb do të bashkonte sektorin publik dhe privat, i cili do të krijojë, siç shkruajnë Webb dhe Vedmore, “një sistem shumë më shumë si stili korporator i Musolinit i fashizmit se çdo gjë tjetër”. Megjithatë, për të arritur në atë pikë, sistemi aktual duhet të shembet. Shoqëria e saj zëvendësuese do të tregtohet me sukses për popullatën e gjerë si më e mirë se paraardhësi i saj.

“Kur njerëzit më të fuqishëm të botës, siç janë anëtarët e WEF”, shkruajnë Webb dhe Vedmore, “dëshirojnë të bëjnë ndryshime rrënjësore, shfaqen lehtësisht kriza – qoftë një luftë, murtajë ose kolaps ekonomik – që mundësojnë një” rivendosje “të sistemi, i cili shoqërohet shpesh nga një transferim masiv i pasurisë lart. ”

A ka ndonjë ngrohje të mundshme të marrëdhënieve ndërkombëtare me Rusinë?
Ajo që vihet re gjithashtu në lidhje me simulimin e ardhshëm është përfshirja e Rusisë si udhëheqëse e një ngjarje kaq të rëndësishme globale.

REPORT THIS ADPRIVACY SETTINGS

Nëse ekziston një sulm i vërtetë kibernetik që pamundëson dhe prish një pjesë të madhe të sistemit financiar global, kush do të fajësohet? A po mbaron rrëfimi i hakerëve rusë të tepruar?

Përgjigja për këtë pyetje mund të jetë gozhda e fundit në arkivol e gjithçkaje që i ngjan një shoqërie të lirë.

Si të përgatitemi për një sulm të vërtetë kibernetik?

Shumë prej jush ndoshta do të preferonin të mos prisnin për një simulim imagjinar për t’ju thënë se si të përgatiteni për këtë. Ja se çfarë duhet të dini rreth tyre dhe si të përgatiteni për një sulm kibernetik. Sulmet kibernetike janë një rrezik në rritje, thonë ekspertët, madje disa sugjerojnë që lufta kibernetike do të jetë fusha e betejës për të ardhmen.

Eshtë interesante sesi simulimet, provat ekzekutuese dhe sulmet tallëse shpesh duket se u paraprijnë ngjarjeve aktuale. A mendoni se ka gjasë për një sulm të madh kibernetik në të ardhmen tonë? Çfarë përgatitjesh do të bëni për një ngjarje të tillë? Le të flasim për këtë në komente.

/Stopfake.al

Burimi/https://patriotikmedia.wordpress.com/2021/04/08/a-po-pergatit-simulimi-i-sajuar-i-sulmit-kibernetik-2021-per-nje-pandemi-kibernetike/