ALUMNI – Liceu Artistik – Dr Ylvi Kollari

0
177

Ish -drejtor i Liceut Artistik “J. Misja “Tirane ( 1991). Drejtor Arcadia Academy of Music Toronto nga 2008 – 2016 dhe present eshte president i “ Kollari Institute of Music“ ne Vaughan Ontario Canada , aktualisht nje nder me te medhate si numer studentesh te Amerikes Veriut , ne keto institutione ka dhene dhe mesim si edhe ka qene pedagog i jashtem ne universitetin e arteve .
Ka mbaruar Liceun Artistik per trombon dhe me pas eshte dipllomuar ne Universitetin e arteve ku edhe mbrojti doktoraturen. Gjithashtu eshte kualifikuar dhe dipllomuar per drejtimin shkollash te mesme dhe Universiteti me lektore dhe drejtues universitetesh te Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Njihet si muzikant bashkepunues me vision te paster dhe realistik . Eshte autor i programeve te instrumenteve te frymes ( tunxhit dhe instrumentini) per shkolle tetevjecare dhe te mesme te Liceut Artistik dhe shkollave te muzikes te Shqiperise si edhe disa shkollave muzikore ne Kanada.
Dr Kollari ka qene prane Ministrise se Arsimit si kryetar i komisionit te hartimit programeve per shkollat artistike muzikore tetevjecare dhe te mesme te Shqiperise si edhe ka qene kryetar i komisionit te perbashket Shqiperi & Kosove per njesimin e programeve te shkollave artistike muzikore midis Shqiperise dhe Kosoves. Ka dhene ndihmen e tij si anetar dhe kryetar komisionesh ne festivale muzikore kombetare dhe international.
Gjithashtu gjate periudhes se tij si drejtor i Liceut Artistik beri te mundur hapjen e shkolles tetevjecare prane Liceut Artistik , duke transformuar rrenjesisht kualitetin
e shkolles së mesme te Liceut si dhe duke ju dhene mundesine nje numëri te madh te nxenesve dhe mesuesve te studjojne the te pergatisin talente por dhe duke pasur nje pune te siguruar per familjet e tyre.
Dr Kollari eshte person qe nuk ka frike nga shanset por i mer te gjitha ato. Shume njerez per te gjetur balance ne jete bejne aktivitete te ndryshme, hobby i Kollarit ishte futbolli ku ai shkelqeu si arbiter i FIFA-s.

Burimi/Facebook