ALUMNI -Liceu Artistik Eriona Jaho – violinë/koncertriste ( Gjermani)

0
185

E lindur ne nje familje artistesh,filloi te luaje violine qe ne moshen 6 vjecare, se pari ne shkollen 8-vjecare „Servete Maci“ dhe me pas Liceun artistik „Jordan Misja“.
Studimet e larta i filloi ne „Akademine e larte te Arteve“ me Prof.As.Bujar Syken nderkohe qe ne vitin 2003 fitoi te drejten e studimeve ne Universitetin Folkwang ne Essen te Gjermanise me Prof.Vesselin Paraschkevov.
Pas diplomimit me note maximale fitoi gjithashtu te drejten e Masterit si Koncertiste dhe Muzike dhome me Prof.Dirk Mommertz dhe Andreas Reiner.
Eriona Jaho eshte pjesemarrese ne disa Meisterkurse si psh.tek Prof.Ami Flamer, Pinchas Zuckermann,Fauré Quartett,Morgenstern Trio etj.
Ndekohe eshte vleresuar me disa bursa si psh.Pauli Stiftung, Albert Eckstein Stiftung,Burse Ekselence te Universitetit Folkwang.
Nga viti 2008-2011 ka qene anetare e Orkestres se dhomes Folkwang Kammerorchester, nderkohe qe nga viti 2011-2012 ka qene vicespale ne Orkestren Filarmonike te Lübeck-ut Per momentin eshte anetare e orkestres se Radios se NDR ne Hannover e cila ka nje repertor te gjere me incizime dhe turne ne te gjithe boten.
Nje nder performancat e saja ne Shqiperi ka qene ne 2012 me Dublin e Brahmsit si soliste me orkestren e Radiotelevizionit Shqipetar.
Ajo eshte e angazhuar si soliste, si dhe ne shume formacione muzike dhome ne Gjermani dhe me gjere.

Burimi/Facebook/ALUMNI- Liceu Artistik