ALUMNI Liceu Artistik – Kristi Hifzi – piano

0
284

Kristi Hifzi nisi studimet ne Piano ne moshen 4 -vjecare me Prof. Shpresa Braho. Ne vitin 2003 ne saje te vleresimit maksimal ne audicion pranohet te vazhdoje studimet e saj ne Liceun Artistik “Jordan Misja” ku perfundon ciklin 9 – vjecar me Prof. Valbona Simixhiu Xoxa. Ne vitin 2012 vazhdon ciklin e gjimnazit neklasen e Prof. Nadjezhda Porodini. Ajo vleresohet maksimalisht ne konkursin e pranimit per te vazhduar studimet e larta ne Universitetin e Arteve te Tiranes ne vitin 2015, ku qendron 1 vit dhe ndjek leksionet e Pedagoges dhe Pianistes Kristina Petrollari. Ne vitin 2017 pranohet ne Konservatorin “Giuseppe Tartini” Trieste, Itali ku ndjek studimet e Bachelorit dhe Masterit nen drejtimin e Prof. Teresa Trevisan dhe diplomohet me piket maksimale 110 e lode/110. Aktualisht vazhdon studimet ne Universitetin e Vienes, Austri ne drejtimin e Prof. Markus Prause. Kristi eshte laureate e rreth 20 cmimeve kombetare dhe nderkombetare ne pjesmarrjen e saj qe ne moshe te vogel ne: EPTA 2007, 2008, 2010, 2011 Nder to rradhiten: EPTA 2012 -Cmimi i pare EPTA 2014 -Cmimi i pare; Konkursi “Pjeter Gaci” -Cmimi i dyte EPTA 2015 Tirana- Cmimi i pare; EPTA 2015 Gjakova, Kosovo – Cmimi i Pare dhe cmimi Johannes Brahms (i vendosur nga kryetari i Jurise Heribert Koch); Kenget e Tokes – Cmimi i pare E vleresuar ne dy Konkurse: Kenget e Tokes dhe Frederic Chopin i realizuar ne bashkepunim me Ambasaden Polake ne Tirane per lojen me te realizuar te Ballades no. 2 Chopin Dinu Lipati, Itali – Cmimi i trete Kavadarci International Chamber MusicCompetition: Cmimi i pare; Epta (4 handsKlavier): Cmimi Absolut; Diapason d’Oro 2019 Italy – Cmimi i dyte Lilian Caraian 2019 Italy – Finaliste Premio Venezia 2019 – Cerek Finaliste Kristi ka luajtur ne disa skena terendesishme si: Teatro “La Fenice” – Salla Apollinee -Venezia, Itali Auditorium RAI FVG – Itali Teatro Miela – Itali Radio Televizioni Shqiptar, Festivali “Pianodrom” – Tirane, Shqiperi Salla e madhe e Universitetit te Arteve, Tirane, Shqiperi Ftese per te luajtur ne Pallatin Mbreteror te Shqiperise Salla Tartini e Conservatorio Giuseppe Tartini,Trieste, Itali Recitale: -Ftese te mbaje dy Koncerte Recitale ngaFestivali me prestigjoz i muzikes klasike ne Shqiperi “Pianodrom” ne vitin 2017 dhe ne vitin 2021, te cilet jane regjistruar dhe transmetuar nga Radio Televizioni Shqiptar, -Recital i transmetuar per RAI FVG, Itali ne vitin 2019. -Recital ne 2014 Tirane, Shqiperi -Recital Maj 2016 Tirana, Shqiperi -Recital Qershor 2017 ne Sallen e Universitetit teArteve ne Tirana, Shqiperi -Recital Sala Tartini Trieste, Itali 13/03/2019 -Recital Trieste, Itali 27/03/2019 -Recital Piano Duo Salla Tartini Trieste, Itali13/12/2019 -Recital RAI FVG, Itali 13/09/2019 etj. Masterklase me emra te mirenjohur te Pianizmit si: Antoniette van Zabbner (Austri – U.S.A), Claus – Christian Schuster (Austri), Borislava Taneva (Bullgari), Mihajlo Zurkovic (Serbi), Madalena Soveral (France), Maria Grazia Bellocchio (Itali), Zuzana Niederdorfer (Austri), Pierluigi Camicia (Itali), Ida Gamulin (Kroaci) etj. Se fundmi u pranua ne “Malta ClassicalMusic Academy 2021” per te marre mesime nga tre prej emrave me te rendesishem te Pianizmit: Pavel Gililov, Michel Beroff, Dimitri Alexeev.

Burimi/Facebook