ALUMNI /Liceu Artistik – Nereida Fico – Kanto

0
200

Pedagoge e Kantos ne FM ne Universitetin e Arteve Tirane.
Lindur ne Tirane.
1980-1984 mbaroj shkollen e mesme artistike Jordan Misja per Kanto me pedagoge Gjinovefa Heba Zoraqi.
1984-1988 diplomohem per Kanto me pedagoge Shqipe Zani.
1988 filloj pune ne Liceun Artistik , departamenti kanto. 1994-1998 ,shefe e Dep. Kanto po prane kesaj shkolle.
2000-2006 bashke me familjen jetojme ne Kanada ku dhe aty aktivitetet artistike dhe puna pedagogjike vazhdon ne shkollen; Contemporary Conservatory Music and Arts, Toronto per 4 vite.
2002 -2003 Royal Academy, Toronto, per Pedagogji Vokale.
2007 rikthehem prane Shkolles artistike Jordan Misja
2011 e deri tani jam Pedagoge e Kantos ne FM ne U A Tirane.
Krahas punes time pedagogjike gati 30 vjecare ,ku nga klasa ime modeste ,kane dale shume studente qe sot debutojne me sukses ne skenat tona dhe ato te huaja,nuk kane munguar as aktivitetet artistike, si ; Koncerte Recitale, Koncerte me studente, Drejtuese dhe organizuese e Ansambleve Vokale te ndryshme etj.
Pedagogjia ( mesimdhenia) dhe Jeta Koncertore kane ecur paralelisht ne rrugetimin Tim Artistik.

Burimi/Facebook/ALUMNI/Liceu Artistik