ALUMNI – Liceu Artistik – Qazim Kallushi – Kontrabas ( Kanada)

0
99

Fillon studimet ne vitin 1976 ne instrumentin violine ne shkollen e muzikes “Deshmoret e Lirise” ne Tirane. Kryen studimet ne Liceun Artistik “Jordan Misja ne vitet 1984-1988 ne instrumentin Kontrabas dhe me pas studimet e larta ne Akademine a Arteve ne vitet 1988-1992. Karriera profesionale: Pjestar i Orkestres Sinfonike te RTSH ne vitet 1992-2005. Emerohet Manaxher i Orkestres Sinfonike te RTSH ne vitin 2005. Emigron ne Kanada ne vitin 2007 ku fillimisht kryen studime pas-universitare ne degen Administrim Arti ne Kolegjin “Humber” ne Toronto, dhe ne Manaxhim Kulture ne Universitetin e Waterloo. Me pas ka mbajtur poste drejtuese ne disa orkestra te provinces se Ontarios: -Manaxher i korit dhe orkestres “Masterworks of Oakville” ne periudhen 2010-2011. -Drejtor Ekzekutiv i Orkestres Filharmonike te Torontos www.gtpo.ca prej vitit 2011. -Manaxher i Pergjithshem i Richmond Hill Philharmonic Orchestra www.rhpo.ca prej vitit 2017. Anetaresia: Anetar i disa organizatave nderkombetare muzikore si International Artists Manager Association (IAMA) prej vitit 2005, International Society for the Performing Arts (ISPA) prej vitit 2006 si edhe Anetar i Bordit Drejtues te Albanian-Canadian Excellence (ACE) Society prej vitit 2020.

Burimi/ALUMNI – Liceu Artistik