ALUMNI /Liceu Artistik – Redio Stoli – violinë (Salzburg)

0
188

Lindur ne Tirane ne vitin 2001.Studimet ne instrumentin e violines i nisi ne moshen 5 vjecare ne shkollen e muzikes “Servete Maci” nen drejtimin e Profesor Bato Gashi. Ne moshen 13 vjecare ai vijon studimet e tij ne Liceun Artistik Jordan Misja ne klasen e Mesuese Arlinda Hysnelaj. Vite me vone ai behet anetar i klases se Profesorit Roland Xhoxhi. Ai me pas ne moshen 18 vjecare perfundon studimet e shkolles se mesme ne Tirane dhe vazhdon studimet Bachelor te violines ne Universitetin Mozarteum Salzburg ne klasen e Profesoreshe Lily Francis.Jeta e tij artistike perfshin masterklase me violiniste si Jonian Ilias Kadesha,Johannes Dickbauer,Meesun Hong Coleman,Rudens Turku edhe Cmime Grand Prix dhe cmime te para ne konkurse si Grand Prize Virtuoso,Ars Kosova Music Competition,Pjeter Gaci Competition,Tirana Talent etj,Momentalisht Redio ndjek studimet ne vitin e dyte te Bachelorit ne Universitaet Mozarteum Salzburg

Burimi/Facebook/ALUMNI- Liceu Artistik