ALUMNI Liceu Artistik – Vjola BAHOLLI – violë

0
232

Vjola lindi në vitin 1986 në Tiranë. Që në moshën 7-vjeçare ajo mori mësimet e para për piano për të kaluar më pas direkte për violë në moshën 10 vjeçare në Liceun artistik J.Misja në v.1996. Falë këmbënguljes së saj dhe përkushtimit të Prof.të saj Albana Leka, Ermira Shehu, dhe Arian Paço ajo u aktivizua në shumë formacione orkestrale dhe u vlerësua me çmime. U diplomua në violë v.2009 në klasën e Arben Llozit pranë Akademisë se Arteve.Ka mbajtur master-class me:Eddy Perpich,Ernest Kovacic,Crtmir Siskovich,Fani Vovoni,Dejan Milinkovich,Cristiano Gualco,Giovanni Scaglione, Paolo Andreoli, Simone Gramaglia.Fiton konkursin në 2005 në edicionin e parë në CEYO me Igor Coretti-Kuret ku vijoi me koncerte në sallat kryesore të teatrove Sllovaki, Austri, Itali, Slloveni , Kroaci. Në v.2007 i jepet “Attestato di merito” në konkursin “Saverio Mercadante” në Noci (Itali).Diplomë orkestrale/m.dhome Umbria estate 2008 me Robin O’Neill. Në 2003 viole e parë e orkestrës rinore të Koln (Gjermani) me Alvaro Palmen, 2004 Bochum me Norbert Koop, 2006 “Fondo Opera Festival” (Itali) me A.Arigoni, në v.2004 pjesë e ork.rinore të Budapestit (Hungari), v.2002 pjesë e ork.rinore të Mucia (Spanjë),në 2003 fitojnë “1st price cum laude’ me “Virtuozët e vegjël” Neerpelt (Belgjikë) ne drejtimin e Zhani Cikos.Violë e parë pothuajse e të gjithë orkestrave rinore.Në v.2008 mban koncert recital në Akademinë e Arteve. Pjesë e ork.të dhomës: “Camerata e Tiranes”, Orkestra e Vlores, Tiranës, Orkestra “I.Madhi”,Ansambli i këngëve dhe valleve popullore, “Albanian Soul”me Shkelzen Dolin etj. Në v.2010-2015 fiton audicionin si violë e parë e formacionit harkor të FA në Ministrinë e Mbrojtjes. Në v.2018 fitues e cmimit 1 me kuartetin “Archidea” në konkursin e Festivalit të muz.së dhomes në Elbasan. Nga 2008-2016 pjesë e formacionit muzikor të Top Channel. Nga 2015-2016 pjese e Ork. së TKOB si e jashtme. Nga v.2017 – e në vazhdim është pjesë e Orkestrës Simfonike të RTSH.

Burimi/Facebook/ALUMNI- Liceu Artistik