ALUMNI Liceu Artistik – Xhoiden DERVISHI – kanto ( Vienë – Austri)

0
115

Xhoiden Dervishi lindur në Krujë,! Ka studiuar kanto në Tiranë, në Liceun Artistik “Jordan Misja”! (2014-2018). Gjatë këtyre viteve ai studioi me profesoreshen e kantos znj. Alma Strazimiri. Ka kenduar ne koncerte dhe konkurse te ndryshme si pjese e organizimeve te Liceut Artistik dhe jashte tij! Ka fituar cmime te ndryshme dhe ka qene pjese ne aktivitete te ndryshme. -Cmimi Absolut “Jorgjia Truja”/Festivali Jorgjia Truja. -Cmimi “Gaqo Avrazi”/Festivali Jorgjia Truja. -Fituesi i çmimit te Pare “TIRANA TALENT”. -Fituesi i çmimit “Nina Mula” ,cmim i akorduar nga Inva Mula prane konkursit “TIRANA TALENT”. -Cmimi i Pare “Ars Kosovo International Competition”. -Pjese e Akademise Verore te Mozarteum ne Salzburg,Austri prane klases se Prof.Mario Diaz. -Fituesi i kategorise se Kantos ne konkursin “VIRTUOZET”, nga Inva Mula. Endemol Shine. -MIK Festival Korçë,Albania, Inva Mula &Friends Concert Nga viti 2019 Studion ne universitetin e Muzikes dhe Artit ne Viene.

Burimi/Facebook