Ardiana Dhimiter Mitrushi – Duart e botës…

0
216

Sa shumë dua të mendoj, por dhe dua t’a shpreh çdo memdim ashtu brutalisht… Shpërthimet më vijnë ashtu në mënyrë spontane dhe natyrisht… Eja merrini të tëra, por shpirtin zërin e zemrës dua përherë t’a shkrij me muzikë…
Duart e botës…

Sot ndjej thirrjet e protestës, përmes gishtërinjve
të botës numëroja llogjikën e trishtë të kohës…

Nxitoja të zija klithmat, të rënkoja pendesat,
por rrugë e jetës m’i kish shtuar më shumë pengesat…

Në jetë zgjodha profetin e ri, zërin e zemrës,
muzikën që këndonte dhe ndërgjegjësoi si njeri…

Rebeloja shpesh, ndoshta si e marrë, përpëlitesha,
i vidhesha vetes, vitet përsëri më bëheshin barë…

Dua t’ m’a kthehejn’ rininë, duart përzjenin
mendimet, çarçafin e virgjërt qiellor m’a përpinë…

I çvesha mendimet, i mbylla në kristalin e dashurisë,
duart e botës i zbukurova me diamantët e lirisë…

Ardiana Mitrushi 14/03/2021…