Ardiana Dhimiter Mitrushi – Epoka jone

0
408

O malet e larte dhe ju fusha te gjana, cfare ndjeni e degjoni?!…
Shijoni bukurite e vjedhura, krimineli serisht u ba harpagoni?!…
Te permendura në shkrime, me filozifine fjetur dite edhe nate…
Edhe ju njerez veshet zini, syte zini te mbuloni turpin e ngrate…

Sa poshtersisht, harpagoni n’sy po jua vjedh te tera parate…
Malet ti bajm pjellore si dhe fushat, moto e lenguar, e pafate…
Manipulimet rrugetojne, idiotet u shnderuan, u bene profesore…
Paraja bleu boten e shthurrur, dhe breket na i vuri si kurrore…

O male te larta dhe ju fusha te gjana, nga derti veç lenguat…
Skenat vajtojn’ thirrjet, si nje cope lecke aktoret i torturuat…
Historine e shperfytyruat, simfonine e drejtuat pa dirigjent…
Zgjoni, bini kembanat e burrerise, horrat na i morren ment’…

Shqipet tona te lira tan’ jeten, larte fluturuar me lavdine…
Jetes vargjet shkruar, malet me jehone tregojn’ krenarine…
Fitoret me flamujt rendin triumfojne, shpalosin, modestojne…
Te gjithe vilajetet portat hapur, koke me koke kuvendojne.

Po si mund te jetoni, te mbyt ne fajde, borxhi gjer në gryke?!…
Bota do te qeshet, iken i drejti ul koken tek lotet e kan’ mbyte…
Ka te drejte te thote, kjo asht bote e horrave, e poshtersise…
Epoka jone do t’ vendose, me damken edhe vulen e drejtesise…
Ardiana 10/10/2019

Politika eshte shthurrja me masive sociale, nji degjenerim i organizuar per interesa politikanesh… ndersa historia vuan dhe rregjistron … do te vije koha qe gjithshka do te marre rrugen e drejte… shpresojme