Ardiana Dhimiter Mitrushi – HESHT UNE…

0
584

HESHT, SE FJALET NA I DEGJON BOTA,
HESHTJEN TONE, NGA DHEU E NXJERR KOHA.
HESHT, EDHE PSE BOTA CDO DETAJ E DIN
HESHT, DHE KUR BOTA CIRRET ME FSHEHTESIN.

HESHT ME THANE, SE ESHTE FLORI
HESHT, SE AKOMA JE FEMIJ’
TASH U RRITA DHE AKOMA HESHTOJ
HESHTJE, MOJ HESHTJE S’MUND TE TE DUROJ

HESHTJET E PAFUND HESHTURAZI RREFEJNE,
HISTORITE E SHKRUAR NGA TE GJITHE NE.
NE HESHTJE SHKRUAR PAKTET ARMIQESORE,
NE HESHTJE VULOSUR TE DREJTAT NJEREZORE

HESHT NGA PADIJA E MOSHES MINORENE.
HESHT NGA XHELOZIA E MOSHES ADOLISHENTE.
HESHT NGA MATURIA KARIZMATIKE.
HESHT NGA IDEALIZMAT DOGMATIKE.

HESHT, SE DUA TE JEM INTELEKTUAL
HESHT, SE DUA TE BEHEM NJERI AKTUAL
HESHT, SE DIPLOMACINE MA KERKOJNE NE JETE
S’ HESHT UNE BUZE VARRIT KU DO T’ BIE VETE.

HESHT SE BOTEN E DUA MODERNE
HESHT ME PARANOIKET SKIZOFRENE
HESHT E HESHT NE MENYRE SARKASTIKE
HESHT UNE… JO… NUK MBETEM UTOPIKE.

Ardiana 06/04/2019