Ardiana Dhimiter Mitrushi – Të dua moj Shkodër

0
196

Këtë poezi jam kam dediku qytetit tim të dashtun Shkodërloces teme…

O’ b’rritma t’ gjora,
dëgjomëni veç njiher’,
lotët e shpirtit ndjemi veç kyt’ her’…

Se prapë verë e bukur
tesh ka me ardh’ nji dit’,
momenti nostalgjik ka me na trokit’…

Tek sa n’ejtun kjajm’ vitet,
motet sakaq ikin e kalojn’,
ç’dreqin jemi, po çfarë dim’ t’ kërkojm’…

Na t’ zgjohena po kërkojm’,
por veq kur t’ dëshirojm’ vet’,
tash’ dita shkoj dhe, nata mbuloi shpejt…

Krejt e shpengueme bërtita,
me ma t’ madhen çmenduni,
si Shkodërlocja, s’ t’a fal ‘kush at’ dash’ni…

Se ti je pjesë e zemrës teme,
po ashtu jam edhe unë tek ti,
edhe larg n’ at’ ven’ të huej aromën ta ndij’…

Oh sa të dua ty moj Shkodër,
Rozafa m’përsh’ndet, me jare këndon kur vij’…

Ardiana Mitrushi (redakt.)20/02/2021…