Ardiana Mitrushi – Dhimje e pagueme…

0
230

Pandemia filloi nje faze tjeter qe vertete po sjell nje stres dhe panik global, si ekonomik, fizioligjik njerezor, nje çrregulim abnornal paranoik mendor, dhe për më shumë një formë përçarëse psikologjike të ps kontrolluar të familjeve dhe traditave kulturore… Pra po jetojmë në formë të stisur dhimbjen e paguar me xhepat bosh…😭😭😭

Dhimje e pagueme…

Dhimje, dhimje e pagume, pa nji fije shpreset,
n’ buzë të vorrit nuk po e lejn as t’ përshndetet…

Pandemia, virusi kovidi, kollitet atje dikush,
qeveria nga Kovidianët, xhepat plot po i mbush…

Shto e shto, por nuk ka për me mbet’ askush,
n’ thes të Kovidit do t’hyjm t’ gjithë pa n’a kja kush…

Qajm’ e qajm’, qajmë njeriun që shkoi vetmu’,
vllau vllaut s’ ja la amanetin, dhe m’u përgëzu…

Urojm’ ditët të ndrojn’shpejt, të qetë me pushtu,
dhe si dikur t’ tan’ n’vllazi pa da n’ejun me pushu…
Ardiana Dhimiter Mitrushi 12/11/2020…

Burimi/Facebook