Bari Dervishllari – Betim mbi kushtetutè.?

0
197

Betohen mbi kushtetutè,
S’do bèjmè as njè mèkat.
Konvertohen nè hajdutè,
ca derra ca pa edukat

Pa mbaruarè mirè betimi,
e fshin era e marrèzisè;
Zaptuarè shpirtin hidhèrimi,
i vunè njollèn Shqipèrisè.

Pashè njè dyzinè me burra,
bènè beteimin ç’ke me tè;
Urrjedh pasuria si gurra,
babèzia,lekèt mullar po vè.

Avokatèt pranè u rrinè,
ti lajnè me ujè tè bekuarè;
S’lahet plehu me urinè,
vetè janè tè pa pastruarè.

Presidentè dhe ministra,
na betohen mbi flamur;
Mos tè kishin duar tè pista,
sot do kishim tjetèr nur.

More flamuri yn’i bukur,
qysh duran ca besèprerè?
Nè shekuj ti s’je lèkundur,
hidhi tej plehrat njèherè.

B.Xh D. Dushar Korçè.
nga libri -Lexova lotin tènd.

Burimi/Facebook