Bari Dervishllari – Debat familjar.

0
77

Diku na lindi një djalë,
qe gëzim s’bëhet fjalë.
Shpejt gëzimi u sfumua,
nga debati burrë e grua.

Për një të uruarë emër,
të dyve ju lindi në zemër.
Nëna thoshte deputet,
kështu fiton ndonjë lek

Burri tha pse s’më dëgjon
ti vëmë emrin korrupsion.

Flet motra me krëshëri,
mos u zini prindët e mi.
Emrin e kam gjetur vet,
emëri këtij korrup-tet.

Burrë e grua u gëzuanë ,
Dhe të bijën përqafuanë.
ky është emri merituarë ,
të gjith dalim të fituarë

Kur të lindi një djali tjetër,
vallahi emri është gjetur.
Mund të dali paksa i gjat,
Note-gjyk-avokat.

Prap plasi i shkreti debat,
s’ do ti lërë vetingu rehat.
Qeshi motra ahaha
As një s’ka rënë në bela.

B.Xh.D.Dushar Korçë.

Burimi/Facebook