Blerim Gjeladini – I vetmi person që nuk bën kurrë gabim është ai që nuk bën asgjë.

0
85

Një ditë Albert Ajnshtajni shkroi në tabelë:
9 x 1 = 9
9 x 2 = 18
9 x 3 = 27
9 x 4 = 36
9 x 5 = 45
9 x 6 = 54
9 x 7 = 63
9 x 8 = 72
9 x 9 = 81
9 x 10 = 91
Kishte kaos në klasë sepse Ajnshtajni humbi rezultatin e fundit të saktë (9 × 10) dhe të gjithë nxënësit filluan të qeshin. Ajnshtajni priti që ata të mbyllnin gojën dhe tha: “Pavarësisht se zgjidha saktë nëntë të tjera, askush nuk më përgëzoi, por kur bëra një gabim të gjithë filluat të qeshni. Kjo do të thotë se sado i suksesshëm të jetë një njeri, shoqëria do ta vërejë atë dhe gabimin më të vogël. Dhe ai do ta shijojë atë. Prandaj mos lejoni që dënimet dhe kritikat të shkatërrojnë ëndrrat tuaja. I vetmi person që nuk bën kurrë gabim është ai që nuk bën asgjë.”

Burimi/Facebook