Cereemoni me rastin e perfundimit te mandatit te ambasadorit te Shqiperise ne Danimarke z.Kastriot Robo !

0
1056

Ne diten e hene te kesaj jave ne mjediset e ambasades shqiptare ne Mbreterine e Danimarkes u organizua nje ceremoni me rastin e mbylljes se mandatit te ambasadorit z. Kastriot Robo dhe zonjes se pare te kesaj ambasade ! Ishin te ftuar perfaqsues te trupes dipllomatike te ambasadave qe veprojne ne Danimarke, miq te ftuar danez , gazetare shqiptare dhe danez , po ashtu kishte te ftuar edhe nga Komiteti i shoqatave te huaja , por dhe perfaqesues te shoqatave te te hujve qe punojne e jetojne ne kete vend Skandinav. Po ashtu ishte i pranishem edhe perfaqesuesi i Konsullates se Kosoves ne Danimarke z. Krasniqi . Moren pjese edhe shume bashkeatdhetare shqiptare qe jetojne e punojne ne Danimarke , por dhe plot sudente qe studiojne ne kete vend. Po ashtu edhe shoqata Alba – Dansk u perfaqsua ne kete aktivitet, si gjithmone , qe kudo ku ka aktivitete madhore qe organizohen atje eshte e ftuar nderi edhe shoqata , qe sjell vlera per komunitetin shqiptar dhe e ka bere te njohur edhe me shume Shqiperine dhe shqiptaret ne pergjithesi , duke sjlle vlerat me te mira te shqiptarise .

Fjalen e rastit e mbajti z. Kastriot qe foli per punen e tij gjate ketyre 4 viteve te mandatit te tij , si ambasador , por dhe per shqiptaret dhe historite e tyre , me pas foli edhe Konsulli i nderit i shoqates dhe me pas u serviren ushqime nga guzhina shqiptare dhe pije te ndryshme gjate gjithe kohes se aktivitetit.

Ne fund te kertyre reshtave mund te themi , se po largohet nga Danimarka ambasadori qe ishte nder me te perzgjedhurit qe la vepra te mira dhe e ngriti ne nje stat me te larte emrin e Shqiperise e te shqiptarve. Ishte nje njeri me zemer te madhe , me nje kulture te rralle , njeri i papertuar i gatshem per te dhene maksimumin per ti cuar ne fund nismat e marre , njeri qe diti te drejtoje dhe i vetmi ambasador qe te gjithve te pranishmeve u vjen keq qe po largohet , sepse ne si komunitet te tille njerez na duhet qe kryjne mire detyren e vet te ngarkuar nga shteti, por dine te sillen mire me autoritet dhe me gjithe njerzit e thjeshte. Te gjithe te pranishmit shprehnin konsiderat me te larta per ambasadorin dhe punen e tij gjate ketij mandati kater vjecar . Urime dhe suksese ne cdo vend ku te shkoje !

Luigj Shkodrani

Kopenhage – Danimarke 4 shtator 2018