Çfarë po kërkon Donald Trump përmes demonstratave në Washington…?

0
205

Demokracia në Peshojë

Gabimin më të madh historik dhe të pafalshëm, që ka bërë (Partia Republikane) në Amerikë është fakti pse pati lejuar, që, me rastin e fushatës zgjedhore për presidentë të SHBA-së të nominojë ad hoc Donald Trump, i cili në fillim pati konkuruar si individë dhe nga bota e biznesit e jo si anëtar i PR-së.

Tërë mandatin e tij katërvjeqar e kaloi me thyerje të mëdha brenda kabinetit, duke ndërruar anëtarët e stafit dhe të administratës në Washington si dhe ftohja e raporteve, veçmas më vendet kryesore të Evropës, si aleati kryesor i Amerikës.

Tashti kanë përfunduar zgjedhjet presidenciale (2020) për president të Amerikës dhe fitorja bindëse e PD-së me Joe Biden, që pritet të marrë detyrën e re më 21 janar 2021.

Nuk e kemi të qartë pse Donald Trump po i organizon demonstratat në rrugët e Washingtonit, kjo nuk i duhet Amerikës dhe ky vend i lirë për qytetarët e lirë amerikanë, nuk është vendi si në Amerikën Latine (Venezuelë e gjetkë), ku zgjedhjet mbahen dhe përfundojnë nën tytën e pushkëve dhe të flakës së demonstratave për pushtetarët më të korruptuar dhe pa asnjë përgjegjësi ndaj shteteve të tyre të Amerikës Latine.

Për të gjitha këto, Donald Trump, do të mbajë përgjegjësi politike dhe kushtetuese dhe, për qytetarët amerikanë dhe për Amerikën si shteti më i fortë në botë, do të mbahet mend si një nga presidentët më të dobët që ka pasur ky vend i lirë me një demokraci të avancuar dhe si fidanishte e saj për botën e lirë!

Më shumë sesa Donald Trump, është Anmerika dhe qytetarët amerikanë të lirë, ku kontrata e votës së lirë të sovranit ka peshën e vet kushtetuese!

Amerika e ka rrugën e vet shekullore, me Trumpin dhe (pa)Trumpin, nuk na duhen modelet e demonstratave si në vendet e Amerikës Latine dhe të (disa) vendeve me regjime të kulteve të përsonaliteve (vendet arabe), deri në shkallën e mungesës së lirisë dhe të vlerave të demokracisë!

Amerika është vetë pranverë e demokracisë!Amerikës nuk i duhet “pranverë”, që e dëshirojnë armiqët saj nëpër botë e sidomos regjimi putinist në Moskë!

(Çikago, kallnor të motit 2021)

Skënder Karaçica
Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists