Cili është shteti më i mirë për të jetuar në botë? – Përgjigj’ja do t’ju befasojë…

0
135

Zyrtarisht Portugalia është vendi më i mirë për të jetuar në botë. Por pse? Portugalia ka koston më të ulët e të jetuarit për dy persona edhe atë vetëm për 2.200$. Gjithashtu Portugalia shquhet edhe për sigurinë e madhe shtetërore dhe miqësinë që ofron ky shtet, transmeton Albinfo ch.

Nga ana tjetër, Spanja është poashtu një vend me një jetesë të mirë, sipas revistës Forbes. Kostoja e jetës në Madrid kushton 2,000 USD në muaj për një çift.

Secili individ që dëshiron të emigrojë në një shtet tjetër, një nga mënyrat më të rëndësishme që duhet marrë parasysh përpara marrjes së një vendimi të tillë madhor është zbulimi i shpenzimeve të jetesës në vendin tjetër, transmeton më tej albinfo.ch.

Nga ana tjetër, si shtetet me jetesën më të shtrenjtë në gjithë botën vazhdon të jetë Zvicra, Norvegjia, Islanda, Danimarka, Luksemburgu, Irlanda, Franca, Hollanda dhe Belgjika.

Pastaj, lista vazhdon me shtetet si: Austria, Finlanda, Suedia, Malta, Italia dhe Gjermania.

Në analiza e këtyre të dhënave, ekspertët e revistës Forbes detajizuan çmimet e konsumit, koston e të jetuarit, kostot e transportit, veshmbathjes, strehimit, ushqyerjes dhe shërbimeve bazë të nevojshme.

Burimi/todaynews33.com/