Elegji per Latin ,nga Luigj Shkodrani

0
954

Neno moj ,mbaj zi per Latin
sepse heret  Lati na la
ne te gjithe shoke e miq te tij
dhe iku larg larg shume larg…

Ju deshti e na deshti te gjithve
e deshi familjen e femijet e tij
i  deshi shoket,miqte e koleget
e deshi mbi te gjithe atdheun e kombin e tij.

Neno mbaj zi per Latin
se radio Projekti per nje cast
E ndali zerin,per te nderuar kujtimin e tij
Se ishte pjese e ketij stacioni shqip.

Neno mbaj zi per Latin
Cka Havziu qe mezi ne kembe qendron
dhe nga syte lote ai leshon
e deshi shume, si vella, Latin.

Neno mbaj zi per Latin
Ne Herlev u shtrua Lati
Dhe Havziu ish cdo dite tek krevati 
dhe bisedat nuk kishin mbarim.

Neno mbaj zi per Latin
ne projekt Timi degjohet
zeri i tij mesi po transmetohet
e humbi kolegun,shokun e mikun.

Neno mbaj zi per Latin
goje emblin e zemer celikun
qe nuk ju dorzua semundjes 
deri ne castin e fundit.

Neno mbaj zi per Latin
e kishim mik e shok te mire
na deshi dhe e donim te gjithe
shpirte human dhe zemer gjere.

Lati do na mungosh shume
ne te pritem ne projekt ti te kthehesh
dhe zeri tend te ushtoje e te tundet mali
sepse ti ishe forte si gur stralli.

Semundjen e mposhte disa here
e luftove me te dhe nuk ju dorzove
por ajo e pabese u tregua shume tinzare
dhe nje dite ajo te ndau nga ne.

Lati ti do jesh per here me ne
Ti do jesh ne projekt
e zeri yt do na ushtoje nder veshe
Lati ti jeton ne shpirtin e zemrat tona.

Nga Luigj Shkodrani