Errësirë mbi vendin tim

0
49

POST MORTEM PËR ZGJEDHJET

ALFONS GRISHAJ-DIELLI-Sot

Errësirë mbi vendin tim

Atdhe , u mblodhën retë, u bë mynxyrë…
Një kahje e rreme shëndrit porsi lyrë.
Kalorësit e lirisë të kurthuar me hore
Një luftë e humbur që kurr’ s’ka fitore.

Dhe nëse derdhë djersë… është bosh…
Nuk mbushet me ujë vrimat e kosh’,
As burrëri nuk ka me pisa t’ paudhë,
Nuk e lanë zhigun as fjalë e as shpullë.

E , nëse më pyesni t’ lodhur nga jeta…
Do u them o miq : fitoren e bën kuleta!
T’ gjithë popujt mjeranë pa busull e urti ,
Gjithmonë qeverisen nga pis Jahudi!

E ju do më thoni : “ U lodhën heronjtë tanë!”
E unë do përgjigjem :” S’ka lodhje vatanë!”
E di , të rrethuar me Serb e Turkoshakë
Komunistët paatdhe , mbarsen si shakë.

Po, fuqia kombit është atdhedashuria
Mbi miellin e sahanët që ngre lypsaria,
Shqipëtari do ngrihet një ditë mbi tiraninë
Me zjarr e hekur do e shkulin makutërinë.

Tash o mjeranë , gëzofshi kryqn’ e Greqisë…
Ramëziun e Vuçiqit , bakaln’ e Rumelisë ,
Kameleonin pabrekë , traktatn’ panderë…
Skamje ju mbuloftë , paçi terr e ferrë!

Burimi/Facebook/Dalip Greca