Faktet e tmerrshme për njeriun. Faktet interesante për njeriun

0
276

Shkencëtarët vazhdimisht po vënë përvoja të ndryshme për të mësuar më shumë për natyrën njerëzore. Por, për fat të keq, sot vetëm një pjesë e vogël e personit është e njohur. Ka ende shumë pyetje të hapura që shpresojmë se do të gjejnë përgjigje adekuate në të ardhmen e afërt. Njeriu është një krijesë misterioze që nuk di të përdorë si duhet burimet dhe potencialin e tij. Prandaj, ne duhet vazhdimisht të mësojmë dhe zhvillojmë, që të përdorim me sukses të gjitha burimet tona. Tjetra, ne propozojmë të lexojmë fakte më interesante dhe befasuese për personin.

 1. Kornea e syrit është pjesa e vetme e trupit pa furnizim me gjak.
 2. Më shumë se 4 terabajt është kapaciteti i syrit të njeriut.
 3. Një fëmijë nën moshën shtatë muaj mund të gëlltisë dhe të marrë frymë në të njëjtën kohë.
 4. Një kafkë njerëzore përbëhet nga 29 kocka të ndryshme.
 5. Të gjitha funksionet e trupit ndalen kur teshtini.
 6. Me një shpejtësi prej 275 km / h impulset nervore lëvizin nga truri.
 7. Në një ditë, trupi i njeriut prodhon më shumë energji sesa të gjithë telefonat e botës së bashku.
 8. Mjaft squfur përmban trupin e njeriut aq shumë sa që është e mundur që të vrasin të gjitha pleshtat me një qen mesatar.
 9. Rreth 48 milionë litra pompash të gjakut i kanë zemrën një personi në jetën e tyre.
 10. Në një minutë, 50 mijë qeliza vdesin dhe rinovohen në trupin e njeriut.
 11. Në moshën tre muaj, fetusi merr shenjat e gishtërinjve.
 12. Më shpejt se në njerëzit duke rrahur zemrën e një gruaje.
 13. Për 6 vjet, Charles Osborne hiccups.
 14. Për 9 vjet më gjatë, mesatarisht, jetojnë të djathtët në krahasim me të majtët.
 15. Gjatë një puthje në anën e djathtë, 20% e njerëzve i përkulen kokën.
 16. 90% e ëndrrave të tyre harrohen nga çdo fëmijë.
 17. Përafërsisht 100 mijë kilometra ka një gjatësi të përgjithshme të enëve të gjakut.
 18. Norma mesatare e frymëmarrjes në pranverë është më e lartë në krahasim me vjeshtën.
 19. Përafërsisht 150 trilionë. një pjesë e informacionit e kujton një person deri në fund të jetës.
 20. Nga koka është 80% e nxehtësisë së trupit të njeriut.
 21. Reddenes stomak me skuqje të fytyrës.
 22. Kur humbet uji, ka një ndjenjë etje, e cila është e barabartë me 1% të peshës trupore.
 23. Më shumë se 700 enzima punojnë në trupin e njeriut.
 24. Vetëm në shpinë njerëzit flenë.
 25. Më shumë se 450 pyetje janë kërkuar mesatarisht nga një fëmijë katërvjeçar.
 26. Një koalë, ashtu si një person, ka shenja unike të gishtave.
 27. Sëmundja në njerëz shkaktohet vetëm nga 1% e baktereve.
 28. Umbilicus – emri zyrtar i kërthizës.
 29. Pjesa e vetme e trupit që quhet dhëmb nuk është në gjendje të vetë-shërimit.
 30. Mesatarisht, 7 minuta është e nevojshme për një person të bjerë në gjumë.
 31. Në anën e djathtë të nofullës, djathta e djathtë grim shumicën e ushqimit.
 32. Jo më shumë se 7% e botës janë të majtë.
 33. Lose peshë ndihmon shije banane dhe mollë.
 34. Mesatarisht, 725 km është gjatësia e flokëve që rritet gjatë jetës së një personi.
 35. Vetëm një e treta e njerëzve mund të lëvizin një vesh.
 36. Më shumë se dy kilogramë është pesha e përgjithshme e baktereve që jetojnë në trupin e njeriut.
 37. Mesatarisht, 8 spiders vogla gëlltit një person mesatar gjatë jetës së tyre.
 38. Ajo është në dhëmbë është 98% kalcium.
 39. Krahasuar me majat e gishtave, buzët njerëzore konsiderohen të ndjeshme.
 40. Më shumë se 195 kg është e barabartë me forcën e muskujve mastikë në njërën anë.
 41. Më shumë se 280 baktere të ndryshme transmetohen kur njerëzit puthen.
 42. Frika nga virgjinat është Partenofobia.
 43. Smaltja e dhëmbëve konsiderohet indeksi më i vështirë i trupit të njeriut.
 44. Ju mund të humbni më shumë se 200 kalori që godasin kokën tuaj kundër murit për një orë.
 45. Më shumë se 100 viruse që mund të shkaktojnë një hundë të lëngshme.
 46. ​​Aciditeti në gojë normalisht e normalizon puthjen.
 47. Të gjithë hekurin në trupin e njeriut mund të mblidhen në formën e një vidhe të vogël.
 48. Përafërsisht 1.000 herë lëkura e një personi ndryshon gjatë gjithë jetës.
 49. Gjysma e kupës së katranit në vit është e dehur nga një person që rregullisht pi çdo ditë.
 50. Vetëm njeriu është në gjendje të nxjerrë linja të drejta.
 51. Dy herë më rrallë, burrat injorojnë gratë.
 52. Vetëm katër minerale janë pjesë e trupit njerëzor: kalcit, aragonit, apatit dhe kristobalit.
 53. Reaksionet kimike janë të ngjashme me ato që janë si parashikimi, duke shkaktuar një puthje të pasionuar.
 54. Me një lartësi më të vogël se 130 cm, meshkujt konsiderohen si xhuxhë.
 55. Njollat ​​rriten katër herë më shpejt se këmbët.
 56. Njerëzit me sy blu janë konsideruar më të ndjeshëm ndaj dhimbjes.
 57. Me një shpejtësi prej 90 metrash në sekondë, impulset nervore në trupin e njeriut lëvizin.
 58. Më shumë se 100 mijë reaksione kimike ndodhin në një sekondë në trurin e njeriut.
 59. Bebet lindin pa kneecaps.
 60. Në binjakët njëkohësisht mund të mungojë organi i njëjtë si dhëmbi.
 61. Zona e fushës së tenisit është e barabartë me sipërfaqen e mushkërive të njeriut.
 62. Mesatarisht, një njeri shpenzon dy javë të puthjeve për një jetë.
 63. Jo më shumë se katër ditë në trupin e njeriut jetojnë leukocitet.
 64. Gjuha në trupin e njeriut konsiderohet muskujt më të fortë.
 65. Madhësia e grushtit është përafërsisht e barabartë me madhësinë e zemrës njerëzore.
 66. Mjekësia rritet më shpejt me blondes në krahasim me brunetet.
 67. Në trurin e njeriut tashmë ekzistojnë më shumë se 140 miliardë qeliza që nga lindja e saj.
 68. Rreth 300 eshtra janë të pranishme në trupin e një fëmije në lindje.
 69. Rreth 2.5 metra e gjatë është zorra e vogël e njeriut.
 70. Më shumë ajër në vetvete mban mushkëritë e drejta.
 71. Një person i shëndetshëm bën rreth 23.000 frymëmarrje në ditë.
 72. Qelizat e spermës konsiderohen qelizat më të vogla në trupin mashkullor.
 73. Më shumë se 2000 budë shije gjenden në trupin e njeriut.
 74. Më shumë se 10 milionë hije ngjyrash mund të dallojnë syrin e njeriut.
 75. Rreth 40,000 baktere gjenden në zgavrën me gojë.
 76. Ka një përbërje kimike të dashurisë në çokollatë.
 77. Zemra e njeriut mund të krijojë një sasi të jashtëzakonshme presioni.
 78. Shumica e kalorive që një person djeg gjatë gjumit.
 79. Në pranverë, fëmijët rriten më shpejt në krahasim me stinët e tjera.
 80. Për shkak të një gabimi në funksionimin e mekanizmave, më shumë se dy mijë të vdekur vdesin çdo vit.
 81. Çdo person i tretë ka mundësinë të kënaqë veten me gojë.
 82. Gjatë të qeshurit një person përdor më shumë se 18 muskuj.
 83. Një person humbet gjysmën e budsit të tij të shijeve në moshën 60 vjeçare.
 84. Njerëzit mund t’i atribuohen lehtësisht botës së kafshëve.
 85. Norma e rritjes së flokëve dyshe në një aeroplan.
 86. Një përqind e njerëzve mund të shohin dritën infra të kuqe.
 87. Nga helmimi me dioksid karboni lehtë mund të vdisni në ambiente të mbyllura.
 88. Duke qëndruar në një semafor, një person shpenzon dy javë të jetës së tij.
 89. Për më shumë se 116 vjet, një person kalon kufirin për dy miliardë njerëz.
 90. Pesë herë në ditë një person normal qesh.
 91. Në 24 orë, më shumë se 5.000 fjalë fliten mesatarisht nga një person.
 92. Rreth 650 metra katrore. mm. mbulon retinën në mes të syrit.
 93. Nga lindja nuk është gjithmonë e njëjta madhësi e syrit.
 94. Burrat 8 mm më të larta janë në mëngjes krahasuar me mbrëmjen.
 95. Më shumë se 100 mijë herë në ditë, muskujt e fokusimit të syve lëvizin.
 96. 1.45 pints e djersës në ditë është prodhuar nga personi mesatar.
 97. Ngarkesa shpërthyese e ajrit quhet kollë njerëzore.
 98. Është e hënën që rreziku i sulmit në zemër është më i lartë.
 99. Kocka njerëzore është bërë pesë herë më e fortë.
 100. Karakteristikë e trashëguar është thonjtë e hyrë.

Njeriu është krijesa më inteligjente, dinake dhe arrogant në Tokë. Disa fakte interesante rreth tij.

 1. Emri shkencor i kërthizës është kërthizë. 2. Një person që pi një pako cigare në ditë pi një gjysmë filxhan katran në vit.
 2. Njeriu – i vetmi përfaqësues i botës së kafshëve, në gjendje të nxjerrë linja të drejta.
 3. Gjatësia e flokëve në kokë, rritur mesatarisht nga një person gjatë jetës së tij – 725 kilometra (vetëm shaka, 725 milimetra).
 4. Blondes ka një mjekër që rritet më shpejt se brunetet …
 5. Kur një person buzëqesh, 17 muskuj “punojnë”.
 6. Sipërfaqja e mushkërive është rreth 100 metra katrorë.
 7. ADN-ja e njeriut përmban rreth 80.000 gjene.
 8. Burrat konsiderohen si xhuxhë me rritje nën 130 cm, femra – nën 120 cm.
 9. Leukocitet në trupin e njeriut jetojnë 2-4 ditë, dhe eritrocite – 3-4 muaj.
 10. Gishtat e gishtave të francezëve: pus, zip, major, Anyuler, orykuler.
 11. Gishti i çdo personi përkul rreth 25 milionë herë gjatë jetës së tij.
 12. Madhësia e zemrës së një personi është përafërsisht e barabartë me madhësinë e grushtit të tij. Pesha e zemrës së një të rrituri është 220-260 g.
 13. Trupi i njeriut përmban vetëm 4 minerale: apatite, aragonite, calcite dhe cristobalite.
 14. Gjeneron impulse elektrike më shumë në ditë sesa të gjitha telefonat në botë të kombinuara.
 15. Fenomeni në të cilin një person humbet aftësinë për të parë nga një dritë e fortë quhet “verbim borë”.
 16. Pesha e përgjithshme e baktereve që jetojnë në trupin e njeriut është 2 kilogramë.
 17. Në trurin e njeriut, 100,000 reaksione kimike ndodhin brenda një sekonde.
 18. Fëmijët lindin pa kneecaps. Ato shfaqen vetëm në moshën 2-6 vjeçare.
 19. Sipërfaqja e mushkërive të njeriut është përafërsisht e barabartë me zonën e fushës së tenisit.
 20. Prej momentit të lindjes, në trurin e njeriut tashmë ekzistojnë 14 miliardë qeliza, dhe ky numër nuk rritet deri në vdekje. Në të kundërt, pas 25 vjetësh, ai reduktohet me 100 mijë në ditë. Për momentin që keni kaluar leximin e faqes, rreth 70 qeliza vdesin. Pas 40 vjetësh, degradimi i trurit përshpejton ndjeshëm, dhe pas 50 neuroneve (qelizat nervore) zvogëlohet dhe vëllimi i trurit zvogëlohet.
 21. Në psikiatri, një sindrom i shoqëruar nga depersonalizimi, një shkelje e perceptimit të kohës dhe hapësirës, ​​të trupit dhe të mjedisit të vet është zyrtarisht (!) E quajtur “Alice in Wonderland”.
 22. Zorrët e vogla të njeriut gjatë jetës së tij kanë një gjatësi prej rreth 2.5 metrash. Pas vdekjes së tij, kur muskulatura e murit të zorrëve relakson, gjatësia e saj arrin 6 metra.
 23. Një person ka rreth 2 milionë gjëndra djerse. Mesatarja e të rriturve humb 540 kalori me çdo litër djerse. Meshkujt djersiten rreth 40% më shumë se femrat.
 24. Mushkëria e djathtë e një personi mund të mbajë më shumë ajër sesa një e majta.
 25. Një i rritur merr rreth 23.000 frymëmarrje (dhe frymëmarrje) në ditë.
 26. Për të gjithë jetën, trupi femëror riprodhon 7 milionë vezë.
 27. Syri i njeriut është në gjendje të dallojë 10.000.000 ngjyra.
 28. Në gojën e një personi rreth 40,000 baktere.
 29. Papapohobi është frika e Papës (Roman)!
 30. Teshtitja me sy të hapur është e pamundur.
 31. Në shpinë të njeriut gjenden 33 ose 34 rruaza.
 32. Gratë dridhen rreth 2 herë më shpesh se burrat.
 33. Qelizat më të vogla në trupin e njeriut janë qelizat e spermës.
 34. Njerëzit, rreth 2000 receptorë shije.
 35. Në Mesopotami, për vdekjen e një pacienti, mjeku që e trajtoi atë u ekzekutua dhe për verbërinë u verbua.
 36. Në lindje, në trupin e fëmijës rreth 300 eshtra, vetëm 206 mbeten në moshën e tyre të rritur.
 37. Trupi i njeriut përmban aq yndyrë sa nevojitet për të prodhuar 7 copë sapuni.
 38. Impulset nervore në trupin e njeriut lëvizin me shpejtësi rreth 90 metra për sekondë.
 39. Flokët e njeriut janë rreth 5000 herë më të trashë se një film i sapunit.
 40. 36 800 000 – numri i rrahjeve të zemrës në një person brenda një viti.
 41. Burrat kanë rreth 10 herë më shumë gjasa se gratë të kenë verbëri ngjyrash.
 42. Lëngu gastrik i njeriut përmban acid klorhidrik 0.4% (HCl).
 43. Pothuajse gjysma e të gjitha kockave të njeriut janë në duar dhe këmbë.
 44. ​​Mjekët mesjetarë, kur dyshonin në diagnozën, e bënë diagnozën “sifilizë”.
 45. Njerëzit me sy blu janë më të ndjeshëm ndaj dhimbjes sesa të gjithë të tjerët.
 46. Nisemat rriten përafërsisht 4 herë më shpejt se në këmbë.
 47. Gjatë jetës së lëkurës së njeriut zëvendësohet me rreth 1000 herë.
 48. Ka mbi 100 viruse të ndryshme që shkaktojnë rinit.
 49. Goditja e kokës kundër murit mund të humbasë 150 kalori në orë.
 50. Në trupin e një të rrituri rreth 75 kilometra (!) Nga nerva.
 51. Bulemia – një oreks i pamposhtur.
 52. Parthenofobia është frika e virgjëreshave.
 53. Emri shkencor i kërthizës është kërthizë.
 54. Një person që pi një pako cigare në ditë pi një gjysmë filxhan katran në vit.
 55. Njeriu – i vetmi përfaqësues i botës së kafshëve, në gjendje të nxjerrë linja të drejta.
 56. Gjatësia e flokëve në kokë, rritur mesatarisht nga një person gjatë jetës së tij – 725 kilometra.
 57. Blondes ka një mjekër që rritet më shpejt se brunetet …
 58. Kur një person buzëqesh, “17 muskujt” punojnë.
 59. Sipërfaqja e mushkërive është rreth 100 metra katrorë.
 60. ADN-ja e njeriut përmban rreth 80.000 gjene.
 61. Burrat konsiderohen si xhuxhë me rritje nën 130 cm, femra – nën 120 cm.
 62. Leukocitet në trupin e njeriut jetojnë 2-4 ditë, dhe eritrocite – 3-4 muaj.
 63. Gishtat e gishtave të francezëve: pus, zip, major, Anyuler, orykuler.
 64. Gishti i çdo personi përkul rreth 25 milionë herë gjatë jetës së tij.
 65. Madhësia e zemrës së një personi është përafërsisht e barabartë me madhësinë e grushtit të tij. Pesha e zemrës së një të rrituri është 220-260 g.
 66. Trupi i njeriut përmban vetëm 4 minerale: apatite, aragonite, calcite dhe cristobalite.
  Truri i njeriut gjeneron më shumë impulse elektrike në ditë sesa të gjitha telefonat në botë të kombinuara.
 67. Fenomeni në të cilin një person humbet aftësinë për të parë nga një dritë e fortë quhet “verbim borë”.
 68. Pesha e përgjithshme e baktereve që jetojnë në trupin e njeriut është 2 kilogramë.
 69. Në trurin e njeriut, 100,000 reaksione kimike ndodhin brenda një sekonde.
 70. Fëmijët lindin pa kneecaps. Ato shfaqen vetëm në moshën 2-6 vjeçare.
 71. Sipërfaqja e mushkërive të njeriut është përafërsisht e barabartë me zonën e fushës së tenisit.
 72. Që nga lindja, në trurin e njeriut tashmë ekzistojnë 14 miliardë qeliza, dhe ky numër nuk rritet deri në vdekje. Në të kundërt, pas 25 vjetësh, ai reduktohet me 100 mijë në ditë. Për momentin që keni kaluar leximin e faqes, rreth 70 qeliza vdesin. Pas 40 vjetësh, degradimi i trurit përshpejton ndjeshëm, dhe pas 50 neuroneve (qelizat nervore) zvogëlohet dhe vëllimi i trurit zvogëlohet.
 73. Në psikiatri, një sindrom i shoqëruar nga depersonalizimi, një shkelje e perceptimit të kohës dhe hapësirës, ​​të trupit dhe të mjedisit të vet është zyrtarisht (!) E quajtur “Alice in Wonderland”.
 74. Zorrët e vogla të njeriut gjatë jetës së tij kanë një gjatësi prej rreth 2.5 metrash. Pas vdekjes së tij, kur muskulatura e murit të zorrëve relakson, gjatësia e saj arrin 6 metra.
 75. Një person ka rreth 2 milionë gjëndra djerse. Mesatarja e të rriturve humb 540 kalori me çdo litër djerse. Meshkujt djersiten rreth 40% më shumë se femrat.
 76. Mushkëria e djathtë e një personi mund të mbajë më shumë ajër sesa një e majta.
 77. Një i rritur merr rreth 23.000 frymëmarrje (dhe frymëmarrje) në ditë.
 78. Për të gjithë jetën, trupi femëror riprodhon 7 milionë vezë.
 79. Syri i njeriut është në gjendje të dallojë 10.000.000 ngjyra.
 80. Në gojën e një personi rreth 40,000 baktere.
 81. Papapohobi është frika e Papës (Roman)!
 82. Teshtitja me sy të hapur është e pamundur.
 83. Në shpinë të njeriut gjenden 33 ose 34 rruaza.
 84. Gratë dridhen rreth 2 herë më shpesh se burrat.
 85. Qelizat më të vogla në trupin e njeriut janë qelizat e spermës.
 86. Muskujt më të fortë në trupin e njeriut janë gjuha.
 87. Njerëzit, rreth 2000 receptorë shije.
 88. Në Mesopotami, për vdekjen e një pacienti, mjeku që e trajtoi atë u ekzekutua dhe për verbërinë u verbua.
 89. Në lindje, në trupin e fëmijës rreth 300 eshtra, vetëm 206 mbeten në moshën e tyre të rritur.
 90. Trupi i njeriut përmban aq yndyrë sa nevojitet për të prodhuar 7 copë sapuni.
 91. Impulset nervore në trupin e njeriut lëvizin me shpejtësi rreth 90 metra për sekondë.
 92. Flokët e njeriut janë rreth 5000 herë më të trashë se një film i sapunit.
 93. 36 800 000 – numri i rrahjeve të zemrës në një person brenda një viti.
 94. Burrat kanë rreth 10 herë më shumë gjasa se gratë të kenë verbëri ngjyrash.
 95. Lëngu gastrik i njeriut përmban acid klorhidrik 0.4% (HCl).
 96. Pothuajse gjysma e të gjitha kockave të njeriut janë në duar dhe këmbë.
 97. ​​Mjekët mesjetarë, kur dyshonin në diagnozën, e bënë diagnozën “sifilizë”.
 98. Njerëzit me sy blu janë më të ndjeshëm ndaj dhimbjes sesa të gjithë të tjerët.
 99. Nisemat rriten përafërsisht 4 herë më shpejt se në këmbë.
 100. Gjatë jetës së lëkurës së njeriut zëvendësohet me rreth 1000 herë.
 101. Ka mbi 100 viruse të ndryshme që shkaktojnë rinit.
 102. Goditja e kokës kundër murit mund të humbasë 150 kalori në orë.
 103. Në trupin e një të rrituri rreth 75 kilometra (!) Nga nerva.
 104. Bulemia – një oreks i pamposhtur.
 105. Parthenofobia është frika e virgjëreshave.

Burimi/fidblog.ru/sq