Familjaret e At Gjergj Fishtës, djegin librat e falsifikatorve Ernest Marku e Gjergj Frani, para shtëpisë muze të Fishtës, ku keto libra i kishin futur në fshehtesi nē shtëpinë muze vetë autoret !

0
84

Nën maskën “fishtiane” keta sajesa kriminale, Ernest Marku, Gjergj Frani me vellezerit Tonin Frani e Zef Frani, për të uzurpuar, pervetsuar padrejtësisht trojet ku lindi Fishta, dhe pēr të disniformuar opinion mbi uzurpimin e tyre, falsifikuan pemen e trungut familjar të Fishtës, në “librat” e tyre, të quajtur “Libri i Fishtës” dhe “ Miqtë e Fishtës”. Në “librat” e tyre nxjerrin një dëgëzim të falsifikuar gjaku, me trungun familjar të Fishtës, dhe në emër të atij degezimi, me anë të mashtrimit e falsifikimit pervetsuan në fshehtesi të plotë trojet ku lindi Fishta, dhe vite penguan ndertimin e muzeut të Fishtës në ato troje.

Bijtë e Serafin Franit në Zadrimë, Gjergj Frani, Tonin Frani, Zef Frani, Ernest Marku, në vitin 2014, penguan diasporen shqiptare në Norvegji të investonin me fontet e tyre projektin e ndertimit te muzeut të Fishtës, me vendim të ministrisë së kultures, dhe për ketë pengesë deshmojnë në cdo moment ish zv/ministri i kultures Zef Çuni, përgjegjesi i trashigimisë kulturore Lezhë, Paulin Zefi dhe familjaret e afert të At Gjergj Fishtës.

Ernest Marku, Gjergj Frani, Tonin Frani, Zef Frani, nuk kanë asnje lidhje gjaku me trungun e At’ Gjergj Fishtës dhe përshkrimi i pemës familjare është i devijuar në librat e tyre. Mes familjes së Franajve, Ernest Markut dhe familjes së Fishtēs, ka vetem lidhje martesore, asnjë lidhje gjaku !
Konkretisht vëllai i Ernest Markut dhe familja e Franajve(djali i vëllait të Gjergj Franit, kanë lidhje martesore me familjaret e At Gjergj Fishtës, që e perjashton çdo lidhje gjaku mes tyre!

Gjergj Frani dhe vellai i tij Tonin Frani, në vitet e regjimit shantazhonin veprat dhe imazhin e Fishtës, burgosnin familjaret e Fishtës me shpifje e spiunime, rast konkret kan burgosur djalin e vëllait të Fishtës, me emrin Mark Fishta, të cilin e shkolloj vete Fishta në Romë dhe Marku ishte i dyti intelektual mbas At Gjergjit!
Tonin Frani e Gjergj Frani e burgosen Mark Fishtën duke e spiunuar se lexonte “Lahuten e Malcis” dhe degjonte radio italiane !

Gjergj Frani i njohur si ish-mesuesi famëkeq, anti-fishtjan, ne vitet e regjimit, diskriminonte Fishtën duke e bere karikaturë në derrasë të zezë, dhe i detyronte nxënesit me sha e me pshty foton e Fishtes, me sharjet me te ordinere, deri armik i popullit. Ish-mesuesi ordiner Gjergj Frani, rrihte mbesat e Fishtës, pse nuk pranonin tē shanin e të pështynin fotot e Fishtes! ( Keto deshmi i tregojnë të gjithë familjaret e Fishtës)!

Familjaret e Fishtës pergenjeshtrojnë pemēn e trungut familjar të Fishtës, të prezantuar nga Ernest Marku në “Librin e Fishtës” dhe Gjergj Frani në librin “Miqtë e Fishtës” si lidhje te tyre me trungun e at Gjergj Fishtes. Ato jane te pa studjuara, keqdashese e te pa konsultuara me asnje nga pasardhesit e Leke Ndokes i cili la pesë djem, që sot kanë shumë pasardhës.
Leke Ndoka ka qene vellai i vetem i

At’ Gjergj Fishtës, që la pasardhës, vëllai tjeter i Fishtës Çupi, humbi jetën në moshë të re !


🇦🇱Familjaret e Fishtës vendosin në shtëpinë muze të Fishtës , “Lahutën e Malcis” në gjuhën frënge, të përkthyer nga Abidin Krasniqi, studiuesi shqiptaro-francez nga Prizreni i lindur në Paris!

(Në foto familjarët e Fishtës, Gjergj Ndoka, Mark Ndoka, Ornela Ndoka dhe motra e saj Aurora, 6-vjeçari Brandon Ndoka, Besnik Paci(i familjes së origjinës së Fishtës, në Domgjon të Mirditës) dhe gjeniu i vogël, zëri fishtian, Nikoll Valentin Prendi , që interpreton dhe promovon vargjet dhe veprat e Fishtës! (78-Gjergj Ndoka është nipi më i afërt i Fishtës, gjyshi i tij është vëllai i At Gjergjit, Leka i Simon Ndoc Pacit )!

Marre nga facebook