Filip Shiroka – Pleqnia!

0
320

….Nana e parè Eva ka urue
grave i ka than : fmit e mi,
ma von njerzit kan pèr t’u shtue
gjith her ju paçi flokun e zi

Floku i bardh n’krye kurr mos tu mbesè
po kjoshin thinjat pèr burra e pleq
se burri don t’reja asht i pa bes
e shikjon t’jerat ,mos zot ma keq!

Flitni e qeshni e bisedoni
ka hije fjala e grus s’re
cakun e urtis mos e kaloni
gjith her urtia asht nder pèr ne.

Vjeherr kur tè bahesh mendo o grue
s’e edhe ti nuse ke ken nji her
dhe si ti reja dishron me g’zue
s’asht rob i blemun me fjal me e there

Ashtu edhe reja duhet t’mendojè
me ken per vjehrren e saj si bij
gjuha gjith herè mjalt tè pikojè
se gjuha e ambel l’umnon nè shpi !

Filip Shiroka

Foto Nikolin Ivanoj.