Gjenerali i UÇK-së dhe TMK-së Shaban Shala figurë eminente Kombëtare

0
106

Erald Selca

Nesër bëhen 9 vite nga ndarja jote fizike me ne vëlla shok mik familjar bashkëluftëtar Shaban Shala një nga figurat më madheshtore kombëtare të shekullit 20-të.
Sot isha te varri yt siç vi çdo herë , pati dhe lot por me shumë krenari kur të vizitoi ty dhe dëshmoret e veprimtaret e kombit që nuk janë në mesin tonë Familja jote çerdhe lirie , strehë trimash Adem Jasharit madh me shok , Fehmi Lladrovcit Adem Demaçit, Ali Ahmetit , Hashim Thaçit etj e çdo veprimtari dhe luftëtari lirie .

E terë jeta jote ishte luftë për liri çlirim bashkim kombëtar , nuk të thyhen funderrinat jugosllave burgjet ,ilegaliteti i madh në LPRK-LPK ku ishe një nga kokat ideatoret e partisë së luftës që në vitet 80 ta me Rexhep Malen dhe Nuhi Berishen lavdimadh .

Je nga celulat e para të UÇK me Komandant Bedri Shalen dhe me terë familjen dhatë çdo gjë bukë gjak financa vlera për lirinë . Kujtojmë se roli i Gjenaral Shaban Shales është tepër i madh në luftë kundër okupatorit serb dhe pas lufte në shtetëndertim , intelektual me emer orator i afte në dalje në media i dëshmuar në beteja dhe shpëtimtar i mijera civileve në Drenicë Llapushë etj me autoritet të palontestushem në radhet tona .

Dha kontribut epokal pas lufte në krijimin e partisë së parë të dalë nga lufta me shoket Bardhyl Mahmuti , Nasim Haradinaj Hashim Thaçi etj etj edhe vet unë autori i këtyre rreshtave isha nga te paret në nivel vendi.

Kontributi i tij në TMK Gjilan dhe Pejë SHP TMK do mbetet në kujtesë për vlerat e ti ai ishte i afërt me ushtarin me popullin modest e i ndershem familjarisht pa kërkuar kurrë privilegje për vete e familjen e tij e cila rron me nder e djersë . Jam fatlum që e njoha në kohë të rënda , mësova shumë nga ti Gjeneral baca Adem Demaci etj ku rrahnim tema të ndryshme vëllazerore kombëtare e njerëzore . Jeta dhe vepra jote do rrojë përjetë.

Burimi/Kosova.info/