Hafiz Shala – Dyert e Shtepisë së Bardhë, po hapen

0
9

Pritje madheshtore e delegacionit shtetëtor në SHBA, paraqitje brilante të udhëheqjës Dardane

Borrel dhe Lajçak, në poste evropiane e me mendësi e të dy shteteve mosnjohëse të Dardanisë

Opozita, pasi e “bëri një burrëri” duke e përkrahur akcionin në veri, pastaj, ia hudhi uthullën tortës

Kur je i kërkuar dhë i zgjedhur nga sovrani, përpos obligimit qe duhesh të keshë përgjegjësi s’i t’i prezentosh më së miri që është e mundur interesat e vendit tëndë, nuk ke nevojë t’i degjosh “ suflerat” për të shushuritur në vesh se qka do të flasish.

Përfaqësuesit të shtetit të Dardanisë, nuk ishin të shantazhuar as njëri e as tjetri.

Nuk kishin hyrë në obligime ndaj atyre që ishat e më parmë e t’i pyesnin e këtkonin

aminin se qka duhet nuk duhet thënë, nuk e kishin dertin as më të vogël se qka do t’i thonin Sekretarit Blinken, përpos të vértetës, pasi flisnin me kompetencë në ëmër të popullit të votuar me mbi 50%, sepse, i kishin ndjenjat e pastra, qellimet e sinqerta, dijën dhë guximin dhë, nuk e kishin frikën se mos po thonin diqka qe mund të jetë e gabuar për ta demtuar shtetin dhë qytetarin të cilin e prezentonin.

Predidentja, zonja Osmani një intelektual e doktoruar në univerzitetet amerikane, një oratore e shkelqyer me një anglishte qe ia kishin zili edhe ata qe ishin ne pritje, ua shprehu vullnetin e popullit si me rafal pa iu trembur syri e pa iu marr goja.

Kur je në anën e popullit, je në anën e zotit. E, Zoti te ndihmon, te jep shendet, pra një mendje të shendoshë, të qiltër dhë të pastér e të sinqertë.

Se jemi cinik ndaj vetëvetës nga urrejtja qe na ka kapluar e shëndërruar në smundje të pa sheruar, disa, filluan me analiza të gjuhës së trupit, duke munduar qe t’ia zvoglojnë efektin e paraqitjeve te suksesshme të dy udhëheqësve, me theks gjoja te pamja e Kryeministrit Kurti perderisa Presidentja fliste se, ai, gjoja na dukej jo i disponuar dhë i kënaqur, deri të “ konstatimi” se, Presidentja na qenka një “ siguresë” e cila po e mbanë Kryeministrin Kurti të pranueshëm për Amerikën.

Keqmendimi dhë keqaludimi është bërë shprehje e opozitës, të cilët e për jellin përmes njerézëve të tyre të katapultuar nepër disa studio hibride televizive të cilet, edhe pse po mundohën qe udhëheqjës së zgjedhur nga populli t’ia minimizojnë dhë përkrahjën e brendshme dhë ndërkombëtare, ne fund kur moderatori e nxjerrë sondazhin, që opozita nuk mund t’i kontrolloj, po

plandosën për tokë me 77% në përkrshje te Qeverisë. Tentonin qe moderatorin, bile edhe ta fajsonin deri të fake sondazhe, anipse adkus nuk po e thotë se janë të njeqind përqindëta.

Takimi në Uashington me Sekretarin Blinken, i hodhi në ujë të gjitha dyshimet, propagandat, gënjeshtrat të llojllojshme e insinuatat të cilat, mund të degjohën vetem nga Lista serbe e cila, më direktivat dhë urdhërat e Vuqiqit, k bllokuan rrugët kryesore, gjuajtën nempolici, lenduan qytetar- mergimtar qe vinin për pushime në atdhe.

Vendimi i Qeverisë së Dardanisë, ishte legjitim dhë konform Kushtetutës dhë ligjeve në fuqi, prandaj, edhe u përkrah nga faktori nderkombëtar, ne rend të parë Shteteve të Bashkuara të Amerikës si rezultat i bisefimeve të hapura, të sinqerta dhë serioze në pritje të Departamentit të Shtetit.

Një pritje e tillë më një protokoll të pa parë deri me tani, eshtë edhe rezultat i përkrshjës dhë ndërhyrjës se Ambasadorit Havenier për shtyrjën e afatit një mujor rreth tabelave dhe letrave te identifikimit i cili, punlikisht u shpreh në përkrahje të Qeverisë për masat reciprocitetit qe, vertetonë se të gjitha veprimet ishin në koordinim të plotë me faktorin ndérkombëtar të prirë nga SHBA-t.

Sot, Ambasadori Havenier dhë Kryeministri Kurti, u pan sot në një restorant në Prishtinë bashk më bashkëshortet e tyre.

Prandaj, ata te cilet me “ analizat” e tyre po tentojnë të krijojnë huti, përqarje e paralajmërime për gjoja, rreziqet qe mund t’i ndodhin shtetit të Dardanisë, kur dirzane e ke Amerikën, po rreshtohën fatëkeqësishtë në anën e Serbisë deri të koketimi me Listen serbe “ si mundësi të rrëximit të Qeverisë” me largimin e listes serbe me 12 deputetet e përzier edhe me minoritetet tjera, por, po

harrojnë se për këte dyhen dy të tretat e votave.

Prriudha prej një muaj, mjafton qe të ndérmirrën të gjitha masat e nevojshme dhë, besoj që me angazhimin e Amerikës, deginitivishtë të thuhet qartas se kush është duke i bojkotuar e shtyrë bisedimet, jo vetem për këto qeshtje kontestuese por edhe për marrëveshjën finale me njohje reciproke obligative për të dyja palët.

Serbia, qellimisht është duke i prolonguar bisedimet ne pritje se, a do ta fitojë Rusia luftën me Ukrainen që në një mënyrë Serbia të forcohet pérmes ndihmës ruse.

Por, Serbisë, ia bënë të qartë edhe oficeret e NATO-s së qdolloj avanture serbe ndaj Dardanisë, do ta pësojë më zi se në vitin 1999, qe e konfirmon edhe njëhere se, akcioni në veri ka qenë edhe do të jetë në të ardhmen i koordinuar.

NATO-ja, definitivishtë pas takimit i cili do të ndodhë me shpresë në Bruksel ne mes Kurtit dhe Vuqiq, e qe në rast të deshtimit eventual, gjithnjë me fajin e Serbisë, nga paralajmërimet duhet të kalojë në veprime.

Veriu i Mitrovicës duhet pa tjetër me forcat e përbashkëta të pastrohet nga kriminelet, trafikantet, sherbimet e huaja sekrete, në rend të parë ruso-serbo- kineze të cilat paraqesin rrezik për sigurinë, jo vetem në Ballkan por në Evropë dhë më gjerë.

Dyert e Shtepisë së Bardhë, për udhëheqjën Dardane, po hapen

Nuk ka dilem se, pas pritjes ne Departamentin e Shtetit, as ne fund e as në krye të shkallëve por në një ambient ashtu siq pritën delegacionet elarta shtetëtore, u pritëne edhe udhëheqësit shtetëtror të Dardanisë, njëherit edhe duk ua përcjell

pérshendetjet mirëseardhëse edhe nga Presidenti Biden siq ua percolli Sekretari Blinken, duke ua bërë me dije se, kur të vijë momenti, e une besoj i finalës, dyert e Shtepisë së Bardhë do të hapën me respekt e mirëseardhje në shejë mirëbesimi dhë respekti reciprok.

Borrel dhe Lajçak, ne poste të larta evropiane e me mendësi të dy shteteve mosnjohëse të Dardanisë

Daklarata e Zëdhënësit të BE-së zotit Piter Stano dhë zotit Lajçak se, ideja ishte e zotit Borrel e pastaj e kamufluan, Evropë e Amerikë, zbuloj diqka interesante nga pak edhe malicioze të përfaqësuesve evropian kur u deklarun rreth kësajë duke tentua ta mbulojnë, une do të thoja edhe lojën e ndyer që fshehurazi e mbajnë anën e Serbisë e njëherit edhe të Rusisë, duke e orolonguar

procedin e bisedimeve siq e ceka më parë në pritje të epilogut okupues të Rusisë ndaj Ukrainës për t’i ngritur puplat si Evropë se, ne jemi “kryesoret” dhë ne do i përfundojmë.

Pa Amerikën edhe egzistenca e Evropës është e rrezikur, në rëndë të parë nga Rusia, qe pëtpos Britanisë së Madhe, shtetet tjera do të dorëzoheshin para soldateskës ruse.

Zotëri të Evropës, sjelljet dhë veprimet apo mosveprimet e juaja, po na japin mundësinë të dyshojmë në sinqeritetin tuaj.

Opozita, pasi e” bëri një burrëri” burrëri duke e pérkrahur akcionin në veri, bëri sikur ia hudhi uthullën bakllavës duke ia humbu shijen

Megjithate, opozita, asesi të lirohet nga si dromi i inferioritrtit dhë frikës se, po qe se ky pushtet të jetë i suksesshëm, gjasat e méfhaja janë se, shum nga ish pushtetaret e të gjitha

niveleve, do të përballën me drejtësinë rreth, krimit, korrupcionit dhë pasurimit të jashtëligjeshëm, posaqërishtë pas sjelljës së ligjit për konfidkimin e pasurisë dhë aprovimit te Vetingut ne kondulltim me Komisionin e Venecias.

Jan aq shumë të trazuar dhë frikësuar sa qe janë në gjendje t’i mbedin në qafë kujfoqoftë vetem ta rrezojnë këtë qeveri, duke e skuzuar për dukurit të cilat i kanë padu gjat qeverisjës të gjitha partive ne koalicione te pas mesnatës evte territ vetem për ta marr pushtetin edhe me metoda makiaveliste.

Deklarohen punlikishtë se përkrahin të gjitha masat e ndermarra kundër këtyre dukurive, ama, në prapavij janë të gjithë unik, sipas asajë se, frika dhe interesi, i bashkon njerzit.

Qeveria Amerikane, me kujdes po i përcjell veprimet e Qeverisë kundër këtyre dukuriv, ku Dardani u ngrit lartë në arenen ndërkombëtar

ka fituar besimin duke i dhënë përkraje të pa rezervë dhë dike i dal në ndihëm në të gjitha situata, qoftë edhe kjo e fundit me rastin e zbatimit te reciprocitetit.

New York

2 gusht 2022