Halil Geci – Kajmekamet e Mbretit

0
242

Kajmekamit( këngëtarit)të Kosovës Amerika me specialjen ja ndaloi këngën.

Mbreti gjithmonë kishte pasur deshirë ta ketë afër vetit kajmekamin më të mirë në pallatin e tij, kur vjetërohej kajmekami mbreti e largonte nga pallati dhe e qonte me ju shërbyar me ushqime të burgosurve të mbretit si dhe e detyronte të ua pastronte Sarajet e Mbretit ose për ndryshe përfundonte te cungu,edhe pse kajmekami dikur i kishte kënduar mbretit për mrekulli por mbreti kurrë nuk ju kishte besuar kajmekamve të tij,mbreti kishte marrur një bindje të keqe për kajmekamet ngase thoshte se shumica e kajmekamet jan shitsa dhe të pa besë ,disa nga ata për para ju këndojn se cilit mbret,shumica nga kajmekamet e mbretit kan perfunduar te cungu,ashtu siç po perfundon Kajmekami i Brojes.

Kështu që kajmekami i DEGS Frances alias Polari prej Broje e tradhetoi Francen,dhe filloi këngën për Amerikën.

Amerika ua mori kajmekamin e Frances si njërin ndër pevačet ( këngëtaret)më të mirë ballkanik, dhe për disa vite e mbajti për vete,kur mbaroi punë,ia ndaloi këngën për të përfunduar në kuzhinen e madhe të burgut të Hitlerit në Hagë.

Më e keqja është se kajmekami po shkon në burgun e Hitlerit me gjithë ORKESTREN E TI.
Puna është se Kajmekami me gjithë orkestren e ti kan kënduar për UDB-n duke vrarë shqipëtar me porosi.

Tash radhen e ka mbreti,për tia kenduar këngen me lahuten e Fishtes kajmekamve që gënjenin Amerikë e putheshin me Rusin e Serbinë,në këte rast Mbreti është Amerika, këta kajmekam u desht të përfundojn te cungu,por Amerika si shteti ma demokratik në botë po i dergon në hotel Promaj në Hagë për ta vazhduar këngën e mbetur të lënë në gjysmë, që këndonin dikur për nipat e Car Llazarin….!??

Gjykata speciale i ka pasur për zemër këngëtaret që i dinin këngët për mendesh dhe mu ata do i ndaloi për darkën e madhe si këngëtarët më të mirë të Babes Mbret lamtumir o ju kajmekam,se pos burgut ju pret “lahuta” me brirë të dhisë për këtë nderë që ja bëtë Shqiperisë…!?

Shkruar nga Halil Geci

Burimi/Facebook