Halil Geci – Kopallat e kristaqit e marifetet e Thaćit u munduan ti mbuloi me rrushagjin e Rahovecit dhe gajbet (shportat)e tij të letres që i shkojn mbrapa si vjetat pas lope.

0
239

Takmi i sotit i të dyja çeveriveve në Tiranë sa i ëmbël e joshes ishte sikur mos tishte Ujmani Trump që e bënë hisedar Serbinë dhe Mini-Shingeni që ja mundësoi Serbis daljen në det.
Sikur mos të ishte tradhetia paraprake sa do tju gezoheshim 14 marrëveshjeve të nënshkruara në mes dy qeverive.
Sikur ti shohum dhe ti ndegjoin kopallat e Kristaqit ku paraqitet sikur projekti i Mini-Shengenit dhe Ujmani Traump është projekt i tyre dhe shumë profitabil për të dyja vendet.

Aq më mirë kishte me qenë sikur ne shqiptaret të hanim barë ,ata me siguri do i numrinin fitoret e njëpasnishme duke e quajtur si fitore Ujmanin me hisedar Serbinë dhe Mini-Shengenin ballkanik si Jugosllavin e re pa Kroacin dhe Sllovenin por tash me Shqiperin me daljen e Serbisë në detë,ku Serbia me shekuj ka bërë luftë duke vrarë shqiptarë pa masë për dalje në detin shqipetar,kurse sot me miliardat e taksapagusve të Shqiperis dhe Kosovës u ndertua rruga e Kombit ku Serbia pa e kris një kapcoll e nënshkruan daljen në det,ku do ti pushton me tregun e saj,e të Greqis e Maqedonis varferin e shqipëtarve, si nga mendja,ashtu edhe nga ekonomia, ku shqipëtaret do shiten si rrobagji nëpër dyer të sllavizmit Serbi-Greçi- Maqedon.

Marrëveshja e nënshkruar u festua në Beograd se bashku me Grenellin si marrveshje historike për Serbinë.
Vet Specagjia dhe shefi i tij argati i Rrahmanit dhe Beogradit Isa e quante të dëmshem dhe të rrezikshem Mini-Shengenin Jugosllavis të re.

Në pytjen e gazetarit për Kristaqin se a do të jet i dëmshem Mini-Shengeni ashtu siq e quanin dje si Jugosllavi e re Isa dhe Dulla i Hotit kristaqi u pergjigj: merrne me mend qfar pergjigjje dha Kristaqi!

Si mundet të jetë i dëmshem Mini-Shengeni kur Kosova e ka detin e vet rrugen e vet.
Pergjegjja e Kristaqit ishte qesharake sikur neve kullosim barë!

Sikur mos të ishin këto marrveshje që i pat paralajmeruar Kristaqi,sot Kosova dhe Shqipëria duhej ti festonim bashkimin e ekonomis të Portit Detar,të Arsimit,e të kultures si dhe të tregut të lirë dhe të mirat që i keni të përbashkta një komb një gjuhë dhe një atëdhe….!

Sotë qeverit shqiptare e lartsuan njohjen e Izraelit si jorgan të maskarallakut të shkerdhyar nën jorganin e Grenellit me dylberat tonë e numronin fitore të madhe këtë njohje.

Shqiptaret në dilem a të qeshin që na njohu Izraeli,apo të qajmë për Ujmanin dhe Mini-Shengenin si bomba ekonomike ku do ti bombardon shqiptaret pa mëshirshem nga ekonomia sllave e rrethuar me armiqet shekullorë,të cilat ndertuan shtetet e tyre mbi trojet shqiptare. Hajt kristaç hajt,hajt Specagji hajt.

Shkruar nga Halil Geci

Burimi/Facebook