Herojte dhe Martireve te Kombi nuk kanë vdekur e nuk do të vdesin kurrë, sepse lanë pas shumë yje të Kombit, të origjinales Shqiptare!!!

0
355

Mirëmëngjesi e ditë të mbarë, Miqësi e dashur!!! Sot, 12 Shkurt ora 20 mbahet ne Kishës Ortodokse Shqiptare e Buenos Aires – Argjentinë / Metropoline Ortodoks i Shqiptarëve të Diasporës, Liturgjia Hyjnore përkujtimore (Mesha), per e te lumte, e Bekuar qofte Papa (At) Kristo Harallamb Negovani me rastin e 115º Vjetorit te vrasjes se tij nga duaret e terrorit greke!!! Herojte dhe Martireve te Kombi nuk kanë vdekur e nuk do të vdesin kurrë, sepse lanë pas shumë yje të Kombit, të origjinales Shqiptare!!!

Përshendetje Vëllezër dhe Motra Shqiptaret, të nderuar bashkatdhetarë, të nderuar Atdhetarë, Nuk ka fe, s’ka ideje, s’ka parti, s’krahine e asnje ndasi, qe mund ta ndaj Shqiptarine: Sot ne Përkujtojmë një 115º Vjetorin (12 Shkurt 1905 – 2020) e masakrimit, e vdekjes dhe hyrjes në Lavdinë e Hyjit të Martirit Papa (At) Kristo Negovani, Nderi i Kombit, një Patriot i madh, Kampion i Kulturës Shqiptare, një Martir i madh i Kombit të Shenjtë Shqiptar dhe Kishës së Shenjtë Ortodokse Shqiptare. Papa (At) Kristo Negovani, me origjinë ishte kolonjar. Hapi fshehtas shkollën e parë Shqipe në shtëpinë e tij. Çoi vajzat e para të fshatit në Shkollën Shqipe të Vashave në Korçë. Themeloi Kishën Autoqefale Shqiptare në Negovan. Te dojn krejt patriotet Shqiptar pa dallim feje apo ideje, apo parti: Qoft i paharruar Arberori At Negovani!!! Lavdi te perjeteshme!!! Lavdi në perjetësi Atëdhetarëve që mposhten vdekjen me pavdeksi!!! Lavdi këti Kleriku Atdhetari, të madh të Popullit tonë!!! Të Paçim sa Malet!!! Lavdi te perjetshme Herojte dhe Martireve te Kombi!!! Rrofshi sa Malet o Shqiptar!!! Emri i Papa Kristo Negovani do te ndricoje ne shekuj per Shqiptaret e vertete. Kurrë mos u harrofshin ata që kurrë nuk u dorëzuan dhe luftuan pa rreshtur për Komb e Atdhe. Jeta e Papa Kristo Negovanit nuk ka mbaruar, ajo vazhdon dhe është ende gjallë brenda teje, brenda meje, brenda nesh, për të luftuar dhe për të ndërtuar identitetin dhe lirinë tonë të shenjtë Shqiptar. Rrofte Papa Kristo Negovani: ti qe me dhe qiell dhe toke nga madhesia e qiellit dhe tokes se Shpirtit tend!!! Lavdi në jetë të jetëve për birin e madhë të Popullit Shqiptar, Papa Kristo Negovani!!! Lavdi Martirëve të Shqipëtarizmës, qoftë i pa harruar kujtimi dhe vepra e tyre Heroike!!! Lavdin e përjetshme Veprës së Papa Kristo Negovani!!! I paharruar Kujtimi dhe Vepra e Papa Kristos!!! Lavdi emrit dhe kujtimit te tyre!!! Lavdi Martireve te Kombit Shqipetare!!! Lavdi për Jetë e Mot gjith Herojve të mëmëdheut !!! Rrofte Atdheu ynë i dashur!!! Rrofte gjithe Herojte e Kombit tone qe u sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! I Liris se Iliris!!! Autoctonus!!! Unë përqafoj secilin prej jush, si Vëlla i Shqipes sonë!!! Rrofte Shqiperia e Bashkuar!!! Ti nderosh Heronjet, do te thote, e nderon Kombin dhe vetveten!!! Besa besë, Kuq e Zi!!! Kujtimi i lene nga Papa (At) Kristo Harallamb Negovani edhe sot rron ne mesin tone!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët kudo qe jane neper bote!!! Me Respekt, dhe Përshëndes nga zemra, Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkelqësia e Juaj Imzot

+Aleksander I Shqipatrëve, Kryepeshkop – Bir I Shqiponjës