Historia e afrikanit jetim në familjen shkodrane, 1912

0
187

Një shqiptar nga Shkodra, kishte sjellur nga Afrika, një fëmijë jetim me ngjyrë në vitin 1912.

Kjo është historia e gjyshit tonë në një nga udhëtimet e tij trgetare. Ishte një udhëtim me anijen e tij të quajtur “Hulusije” për në Afrikë për të blerë tekstile dhe mallra të ndryshme.

Pasi mbaruan ngarkimin e mallit në një anije, një djalë i vogël nga Afrika, rreth 12 vjeç, iu lut që ta merrte me vete. Ai ishte pa familje dhe kishte fr, ikë se do të merrej për sk, llav.

Gjyshi ynë u mahnit nga djali dhe, pasi u këshillua me ekuipazhin e anijes, ai e mori djalin në bord. Ai u quajt Ali dhe ishte shumë i zgjuar.

Kur mbërriti në Shkodër, gjyshi im e prezantoi Aliun si djalin e gruas së tij pasi nuk kishte një djalë. Ai e rriti dhe e martoi atë në shtëpinë e tij.

Kjo ngjarje ndodhi në vitin 1912 në Afrikë dhe sot të gjithë e njohin si Ali Harapi. Shijoni respektin për familjen e tij dhe sot e kësaj dite.

Burimi/Njekomb