Hotolishti vendi qe prodhon miliona euro, nderkohe ne banoret jetojme ne varferi ekstreme.

0
216

Sdi nga tja nis me pare Njesia Hotolisht nder Njesite qe i zhvaten cdo dite miliona leke. Te flasim me shkoqur dhe drejteperdret dhe mos merremi me fjale te bukura.
Ne kete Njesi operojne nje ser oligarkesh qe i perpijne resurset qe kjo Njesi posedon.
1- kjo Njesi ka ne teritorin e saj 5 Hece momentalisht duke u interesur per prodhimin e energjise mesataria e cdo Heci shkon 100 mije euro ne muaj, kush me pak e kush me shum. Pra keto para delin nga kjo Njesi dhe shkojne ne duart e disa personave por pas tyre qendrojne kryebashkiake dhe deputete qe ndajne leket, nderkohe disa fshatra paguajne ujin e pijeshem
2- Ne nje zone te po kesaj Njesie operon nje firme shfrytezimi mineralesh kjo firme po ben ne mos gaboj 7 vjet dhe qe cdo dite qarkullojne kamione me mirale qe vlera e tyre shkon 4 mije euro per kamion dhe destinacioni eshte Maqedoni, zerat thone qe pas saj qendrin goca e Berishes llogarite i beni vete, nderkohe nga drejtuesit vendor ka heshtje skemi cbejme pasi eshte koncesion nderkohe bejne marrveshtje te pista
3- Kjo Njesi ka qe ne kohen e Enverit qe shfrytezohet pa kriter nga firmat e drruve, ne kete kohe qe flasim operojne 5 firma qe ne vit priten e ate mal mesatarisht 50 mije metra drru te tipit drru zjari trupa, nderkohe banoret duhet ta paguajme me detyrim taksen 20 mije leke nderkohe drurin e blejne tek firmat me nje vlere 45 mije leke metrin, pasi nese kapen ne mal duke bere drru me makine gjobiten.
Pra e kuptoni qe varferia jone eshte mendore jo ambjentale dhe ne qahemi dhe vetem qahemi qe vendi jone eshte super i varfer, jo ore lum miku ne jemi te vjedhur dhe kjo do vazhdoj deri kur ne do dime te mbrojme dhe ti vendosim ne sherbim resurset tona
Nga Ermal Poçi

Burimi/Facebook/Avokat Edmond Petraj