Ibsen Elezi – Te jesh apo te mos jesh SPURDHJAK !

0
108

Kuvendi i dates 11 dhjetor, se pari here plotesoi dukeshem dy parime themelore i lire dhe transparent.
Entuziazmi i delegateve dhe demokrateve prezent, atmosfera festive qe ndoshta nuk ishte pare ne asnje kuvend te meparshem buronin nga vullneti i lire.
Nje kuvend i vetembledhur patjeter qe nuk mund te kufizohet nga procedurat absurde si : per te shkarkuar kryetarin, kryesine, apo keshillin kombetar, a duhet te marre leje te kreytari, kryesia apo keshilli kombetar.
Kuvendi eshte organi me i larte vendimarres, qe ka te drejten e shkrirjes se partise me çfare ka brenda e jo me te organeve qe burojne nga ai.
Edhe nga ana statutuore, gjithe kufizimet proceduriale te parashikuara ne statut, nuk parashikojne dhe pengojne rastin ekstrem kur ai vetemblodhet me kerkesen e 1/4 te delegateve.
Ky organ fuqiplote mori vendimin e shkarkimit te Kryetari, Kryesise dhe Keshillit Kombetar.
Vendosi qe ket vendim ta hedh dhe ne referendum. Per mua kjo ishte e panevojshme, por gjithesesi tashme eshte vendosur.
Ne daten 18 dhjetor me siguri pjemarrja do jete e larte dhe referendumi do e miratoje me shumice derrmuese votash te antaresise.
Vendimet e kuvendit dhe referendumit patjeter qe duhen depozituar ne gjykate si nje detyrim ligjor.
Pyetja eshte çdo behet diten e hene ne date 20 dhjetor ?!
G29 e zgjedhur per te marr drejtimin e PD duhet te kuptoj qe ka marr nje pergjegjesi te madhe mbi supe.
Zgjedhje ne G29 nuk eshte trampoline per pushtetin e ardhshem.
Keshtu qe ne date 20 dhjetor, pas depozitimit ne gjykate te akteve ata jane te detyruar te marrin ne dore drejtimin e PD.
Eshte nje detyrim ata kane para kuvendit kombetar.
Çdo zgjidhje tjeter do konsiderohej tradheti para kuvedit kombetar dhe duhet ta dime qe ka nje parim “tradhetia nuk falet”.
Pra per G29 shtrohet çeshtja:
Te jesh apo mos jesh SPURDHJAK.

Burimi/Facebook