Jozefina Topalli – Mjeranet kane frike nga ndryshimi!

0
248

30.5 mijë shqiptarë, kanë aplikuar për azil në një nga shtetet e Bashkimit Europian dhe të tjera ,nga janari i vitit 2019 deri në gusht të 2020-s!
Pjesa më e madhe e atyre që po ikin janë të rinj.
78% e totalit të aplikimeve për këtë periudhë ishin deri në 34 vjeç, sipas Eurostatit.
Fajtoret per kete boshatisje te vendit kane emra. Jane tre shahistet qe mendojne se vendosin per jeten e fatin e cdokujt.
Prandaj po mbyllin sistemin e po vendosin pragje qe te mos lejojne me ligj asnje levizje per ndryshim.
Mjeranet!
Por e keqja s ‘ka fund!
Shumë e lartë është ikja e minorenëve. Në periudhën janar 2019-gusht 2020 ka pasur 6,895 aplikime për azil nga minorenët më pak se 17 vjeç, që përbën rreth 29% të aplikimeve nën 34 vjeç, ose 23% të totalit.
Kjo eshte drama me e madhe shqiptare.
Drame qe kerkon kurajo per te ndryshuar situaten!
Kurajo per te thene te verteta.
Kurajo per te sjelle ndryshimin e shpresen!

Burimi/Facebook – Jozefina Topalli ( Coba)