Ladi Shehu – Cfare faje ka, Mallakastra, ime !?.

0
130

Koment me shume dhimbje!
Krahina qe ne dispozicion te vendit vuri gjithcka, nga pasurite dhe resurset e saj ne sherbim te kombit , shqiptar . E dalluar per shqiptarizem dhe patriotizem ne te gjithe historine e ketij populli . Se fundi ne luften e dyte boterore, u dogj dhe u masakrua nga nazifashistet dy here me mijra viktime njerezore dhe pasurore, rane deshmor te atedheut mbi peseqinde bije e bija te ketij populli. Krahina e Mallakastres me mbi 84 fshatra dhe tre qytete, edhe mbas clirimit i ka dhene shume Shqiperise nga asetet e shumta te saj, Nje zone e begate , me gjelberim dhe dhe bimesi te ndryshme gjithevjetote, qe ne natyre bujqesi e blegtori, eshte dalluar per gjithellojshmerine e artikujve te saj . Zona e bukur e gjelberuar kudo , bima e ullirit ne Mallakaster eshte edhe sot e vecant ne llojin e saj. Komentin ne kete status e lidhe , me zonen kryesore te naftembajtjesv, ne vend. Mbas Marinzes e Patosit u zbuluan Visoka , Ballshi, Kashi, Hekali Mollaj , Drenova Frakulla dhe Cakrani. Ne funksion te perpunimit te naftes u ngrit ne Ballsh KPTHN., fuke vene ne dispocivion mje toke fushore dhe shume pjellore ne Mallakaster ne luginen e Gjanices , Na u tha se do te behej perpunimi i thelle i naftes me cikel te mbyllur dhe do te punesonte mbi dy mije specialist qe do te pregatiteshin ne Ballsh pran ketij Kombinati, edhe shkollat u hapen e specializimet jashte vendit u bene . Vetem njezet vjet jetoj kjo uzine e ndertuar pergjysem. Me ndryshimin e sistemit ekonomik ne Shqiperi edhe ky kombinat pesoj fatin e mendje lehteve qeveritar qe sollen vetem shkaterrimin . Ka gati njezet vite qe me kete pasuri kombetare behen “eksperimente, tegetaresh “ , me vendas dhe te huaj, dhe genjehen njerezit. Punonjesit nje pjese e tyre dhe jo pak, i “ hengren “ semundjet profesionale dhe pjesa tjeter jeton mr lemoshat e bisneseve dhe qeverive te radhes. Shqiperia eshte nder pese vendet kryesore ne Europ qe e ka faktikisht nen token e saj kete aset kombetar, naften , ose sic e quajme Ari i Zi. Cfar behet keshtu me kete aset te madh dhe te rralle. . Ku jane programet dhe strategjite e zhvillimit te krsaj padurie te madhe qe e lakmojne vetem te huajet Punonjesit dhe populli i Mallakastres nuk ka asje faj te ndeshkohet tashme me papunesine, , tashme edhe me pa rruge, pa sherbime dhe pa investime shteterore.
Kam mendimin qe Qeveria Rama duhet ta zgjidhi me cdo kusht kete padrejtesi te qeverive te me pareshme . Nuk ka vend me per justifikim, Duhet zgjidhje urgjente per njerezit dhe zonen,e mallakastres .
Mallakastra nuk ka faje qe ka shume pasuri dhe asete qe qeveritaret e kesaj kohe, nuk i bejne dote pasuri me efektivitet ne vend . ! ?Mallakastra nuk ka faje . !!!.
Faleminderit miq

Mund të jetë një imazh i teksti
Mund të jetë një imazh i ambiente të jashtme
Mund të jetë një imazh i ambiente të jashtme

Burimi/Facebook