LARGIMI I ATYRE QE MBAJNE RENDIN NE SHQIPERI – SITUATE JO E MIRE !

0
638

Ditet e fundit ne mediat e shkruara dhe ato vizive, po diskutohet nje lajm , jo i mire per shqiperine, ku vete sindikata e policise e ka bere te ditur qe nenoficeret e policise , qe jane nen 40 vjec , 80 % e tyre kane bere letrat per lotarorine amerikane qe te largohen ne drejtim te Amerikes. Nje lajm sa tragjik aq dhe trondites.
Merre me mend sa e mire eshte situata ne Shqiperi kur policet, ato qe mbajne rendin dhe qetesine publike , duhen te largohen. Po valle cfare pritet nga njerzit e thjeshte ?
E rende dhe tragjike , ndaj qeveria duhet te ulet ne baze dhe te bashkebisedoje me qytetaret dhe te hape perspektiva per qytetaret e tyre e jo te degradoje deri ne kete situate te rende .
Kjo situate nuk ka qene as ne vitin me te zi te Shqiperise , ate te 97 `, ku Shqiperia ishte perfshire ne kauz total.
Jemi ne fund te vitit 2018 dhe ne prag te 2019 , ku ne kete vit priten edhe shpallja kandidat e Shqiperise, praghyrja ne familjen europiane . Mos valle keshtu , me gjithe keto probleme do na pranoje familja e madhe europiane ? Mendoj se jo , por qeveria , ne bashkepunim me strukturat e saj duhet te bashkepunojne shume dhe te krijojne kushte qytetarve te vet dhe jo te krijojne barriera nga me te ndryshmet tek qytetaret e tyre .
Zoti i ruajte shqiptaret nga vete shqiptaret , duket se tani edhe pas 100 vitesh situata nuk ka ndryshuar tek shqiptaret dhe eshte e njejta situate, te ndare dhe te percare !
Le te presim 2019 , me shprese qe qeveria do ti a veje gishtin kokes dhe te mendoje me shume , sepse perpara jane dhe zgjedhjet 2019, pastaj eshte populli ai qe do te vendose fatet e tij me ane te votes ne diten e votimit !

Luigj Shkodrani

Kopenhage – Danimarke , 27 dhjetor 2018