Le të sqarohemi pak.

0
241

Nëse godasim turqit, nuk po godasim Islamin!
Nëse godasim grekët e serbët, nuk po godasim Ortodoksin!
Nëse godasim italianët, nuk po godasim Katolicizmin!

Feja Islame nuk është e arabëve apo turqve, por për tërë njerëzimin!
Feja Ortodokse nuk është e grekëve apo serbëve, por për tërë njerëzimin!
Feja Katolike nuk është e italianëve, por për tërë njerëzimin!

Mos i përzini me ose pa dije këto gjëra! Feja nuk etnizohet, cila do fe qoftë ajo! Arma më e fortë që u ka kryer punë pushtuesve është feja, sepse shqiptarin nuk mund ta nënshtrosh në asnjë mënyrë fizike dhe pushtuesit kanë gjetur pikën e dobët(fenë) dhe kanë luajtur në kartë të fesë duke e etnizuar dhe manipuluar me të.

Çerçiz Topulli thoshte: “Agjentë të fshehur pas petkut fetar.”

Ne po themi nuk duam turqizim, cili është halli juaj?
Ne po themi nuk duam greqizim, cili është halli juaj?
Ne po themi nuk duam serbizim, cili është halli juaj?
Ne po themi nuk duam latinizim, cili është halli juaj?

Për dallim nga gjithë tjerët, për ne shqiptarët
mysliman, katolik, ortodoks, dielli ngrohë vetëm shqip!

Feja është besim dhe shumë diçka individuale, cili do prej nesh mund të besojë në cilën do fe apo të mos besojë, por fundja ne mbetemi shqiptar dhe duhet ta kultivojmë dashurinë mes nesh, gjithë kemi një Zot mbi kokë, një gjuhë, një kulturë, një traditë, një histori, një gjakë, një atdhe!

Shqiptarët gjithmonë kanë jetuar në harmoni mes vete, kanë luftuar bashkë edhe pse ishin me fe të ndryshme, bota quditej me neve, kjo është një pasuri vetëm e popullit shqiptar.

Ky popull që mbijetoi me mijëra vite, pushtime pas pushtimesh dhe me kokëfortësi nuk përfilli as perandor e as mbret, popull si ky që bëri bashkë hoxhë e priftë, popull si ky që çdo herë që u rrëzua nuk u dorëzua, dhimbjen e shndërroi në forcë, dhe me pak zë që i mbeti i tha botës; UNË JAM SHQIPTAR!

Mare nga faqja Gjergj Kastriot Skenderbeu.

(Huazuar nga Adrian Illyrian)