Levizja Atdhetare”Krahet e Shqipes “

0
819

Levizja Atdhetare “Krahet e Shqipes” propozon programin e saj per takimet qe do te mbahen ne dt 13-14-15 shtator me titull “Senati i Pajtimit dhe i Bashkimit Kombetar” ne Tirane, Shkup dhe Prishtine!
Dt. 13 te ftuarit qe mberrijne ne Aeroportin Nene Tereza do te priten nga te rinj te Levizjes me mjete trasporti ne dispozicion. Per te ftuarit nga rrethet do te japim informacion privat pas konfirmimit te pjesmarrjes per vend ndodhjen e takimit.
Dt. 14 Levizja Atdhetare “Krahet e Shqipes” i bashkangjitet protestes se Shkupit drejtuar nga Doktor Adil Mustafa Kryetar i Forumit ne bashkepunim me Keshillin e Intelektualeve Shqiptare ne Maqedonine e Veriut. Ne kete tubim kunder padrejtesive, shkeljeve dhe te drejtave te mohuara te shqiptareve do te hidhen bazat per krijimin e keshillit iniciues se Levizjes “Krahet e Shqipes” ne Shkup. Gjate vizites per ne Shkup do te vizitohet Prishtina me bashk atdhetare kosovare ku do te hidhen bazat per keshillin iniciues per krijimin e deges se Levizjes ne Prishtine . Do te vizitohet qyteti i Gjakoves, Presheves, Prizrenit, Tetoves.
Dt. 15 Konferenca e “Senatit per Pajtim dhe Bashkim Kombetar” ku levizja Krahet e Shqipes do te shpalose plataformen e saj, do te zhvillohet ne sallen UNESCO te Muzeut Historik ne Tirane nga ora 14-18
Jane organizuar sigurimet e nevojshme te mjeteve me te cilat do te spostohen te pranishmit! Z. Altin Disha do te jete personalisht nga Tirane ne dt 08-09-2019
Presim konfirmime per pjesmarrjen tuaj sa me shpejt te jete e mundur pasi te merremi ftesen nga personi qe jua dergon, pse kontaktoni
ne adresen Email;
kraheteshqipes@yahoo.com
Faleminderit per mirekuptimin – Fq. fcb Krahet e Shqipes

———————————————

Krahet e Shqipes

Forum Panshqiptar për progresin politik në demokratizimin e Shqipërisë
Ky Forum ka departamentin e Jurisprundencës nën diktatin e Juridiksionit administrativ.
Të pranishmit që e ndiejnë se do hedhur zemra Shqipëris, fillimisht duhet të prezantohen kush janë, çfarë kanë bërë e dhënë në jetën shoqërore; duke filluar nga viti ‪1941‬-90 e deri më tani, në këtë proces nuk përjashtohet as diaspora.
Çdo individ që vjen në këtë tyezë, nuk duhet të mendojë për karrige, por për të gjetur njeriun e përshtatshëm që të rrijë mbitë. Të gjithë jemi numëror dhe, persona të rëndësishëm më i afti do jetë i zgjedhuri nga forumi për t’iu përshtatur karriges së pushtetit. Po u kthye ambicja në egocentrizëm nuk jep fryt, duhet egoja të kthehet në ambicje.
Kemi 77 vjet që karriget pushtetore i ka vendorur njëshi; në të ardhmen do të jetë mendim kolegjal për të vënë të merituarin në karriken e pushtetit.
Dëshira e secilit nga Ne duhet të jetë bërja (krijimi) i një shteti i te drejtes me qytetar shqiptar që në institucionet e saj të mbizotëroj aftësia profesionale të bazuara në shkencat përkatëse dhe, nëse pranojnë të japin kontribut në tavolinën pasardhëse, duhet të sjellin:

  1. Çertifikatën e gjëndjes civile famijare, mundësisht të vitit ‪1941‬paraardhjes së komunizmit në Shqipëri. Kjo bëhet për efekt konspiracioni.
  2. Sivi mbi aktivitetin e tij si individ e familjar që nga viti që thamë më lart.
  3. Dëshmin e penalitetit si dhe të kartës së identitetit të shoqëruar me fotokopje me ngjyrë.
  4. Individi që të jetë anëtar i këti forumi duhet të lëshojë një deklaratë që ka ardhur papretendime, kjo do të thotë dhe si kontriubut për të vendosur njeriun që e meriton karrigen e cila do kouptuar se që aty fillon shteti për të cilin ka nevojë shoqëria shqiptare.

Jo si kanë vepruar gjatë trnzicionit dy partit e mëdha.
PD që erdhi në pushtet në vitin 90 e ndërtojë PPSH. Që do të thotë: u mbështet pikërisht në të kaluarën e individit të familjes, dhe çfar rroli ka pasur ai dhe pjestarët e familjes së tij në rrethin shoqëror.
PD nuk vuri në karriget e pushtetit njerëz që ishin jasht sistemit, sepse dhe PD u krijua po nga “ mitra e PK.
PD me porosit e kësaj të fundit, vuri pikërisht në pushtet njerëz të kontrolluar në postet që vërtet ishin të rëndësishme, pra, vuri të besuarit e sistemi enverist.
Trashëgimtarë nuk kanë lejuar që kundërshtarët të jenë jashtë sistemit.
Grupi i punës i atëdhetarëve nuk kanë pse të përjashtohen nga kjo formulë, pra të kontrollohen njerëzit që duan të hyjnë në këtë garë.
Platforma që PK shtroi në formimin e saj kur u themelua më /08/11/1941/ ishte që Shteti të drejtohej nga një parti ( monopartiak), rrezutati i jetës sociale që ndërtuan ata……
Po atëdhetarët? Duan të ndërtojnë një shtet jo si ata, por, një shtet ligjor të pavarur e demokratik rreal.

Ing. Frederik Taqo Refael Ruço
Tiranë/14/09/2019/


9 Shtator

Forum Panshqiptar për progresin politik në demokratizimin e Shqipërisë
Ky Forum ka departamentin e Jurisprundencës nën diktatin e Juridiksionit administrativ.
Të pranishmit që e ndiejnë se do hedhur zemra Shqipëris, fillimisht duhet të prezantohen kush janë, çfarë kanë bërë e dhënë në jetën shoqërore; duke filluar nga viti ‪1941‬-90 e deri më tani, në këtë proces nuk përjashtohet as diaspora.
Çdo individ që vjen në këtë tyezë, nuk duhet të mendojë për karrige, por për të gjetur njeriun e përshtatshëm që të rrijë mbitë. Të gjithë jemi numëror dhe, persona të rëndësishëm më i afti do jetë i zgjedhuri nga forumi për t’iu përshtatur karriges së pushtetit. Po u kthye ambicja në egocentrizëm nuk jep fryt, duhet egoja të kthehet në ambicje.
Kemi 77 vjet që karriget pushtetore i ka vendorur njëshi; në të ardhmen do të jetë mendim kolegjal për të vënë të merituarin në karriken e pushtetit.
Dëshira e secilit nga Ne duhet të jetë bërja (krijimi) i një shteti i te drejtes me qytetar shqiptar që në institucionet e saj të mbizotëroj aftësia profesionale të bazuara në shkencat përkatëse dhe, nëse pranojnë të japin kontribut në tavolinën pasardhëse, duhet të sjellin:

  1. Çertifikatën e gjëndjes civile famijare, mundësisht të vitit ‪1941‬paraardhjes së komunizmit në Shqipëri. Kjo bëhet për efekt konspiracioni.
  2. Sivi mbi aktivitetin e tij si individ e familjar që nga viti që thamë më lart.
  3. Dëshmin e penalitetit si dhe të kartës së identitetit të shoqëruar me fotokopje me ngjyrë.
  4. Individi që të jetë anëtar i këti forumi duhet të lëshojë një deklaratë që ka ardhur papretendime, kjo do të thotë dhe si kontriubut për të vendosur njeriun që e meriton karrigen e cila do kouptuar se që aty fillon shteti për të cilin ka nevojë shoqëria shqiptare.

Jo si kanë vepruar gjatë trnzicionit dy partit e mëdha.
PD që erdhi në pushtet në vitin 90 e ndërtojë PPSH. Që do të thotë: u mbështet pikërisht në të kaluarën e individit të familjes, dhe çfar rroli ka pasur ai dhe pjestarët e familjes së tij në rrethin shoqëror.
PD nuk vuri në karriget e pushtetit njerëz që ishin jasht sistemit, sepse dhe PD u krijua po nga “ mitra e PK.
PD me porosit e kësaj të fundit, vuri pikërisht në pushtet njerëz të kontrolluar në postet që vërtet ishin të rëndësishme, pra, vuri të besuarit e sistemi enverist.
Trashëgimtarë nuk kanë lejuar që kundërshtarët të jenë jashtë sistemit.
Grupi i punës i atëdhetarëve nuk kanë pse të përjashtohen nga kjo formulë, pra të kontrollohen njerëzit që duan të hyjnë në këtë garë.
Platforma që PK shtroi në formimin e saj kur u themelua më /08/11/1941/ ishte që Shteti të drejtohej nga një parti ( monopartiak), rrezutati i jetës sociale që ndërtuan ata……
Po atëdhetarët? Duan të ndërtojnë një shtet jo si ata, por, një shtet ligjor të pavarur e demokratik rreal.
Ing. Frederik Taqo Refael Ruço
Tiranë/14/09/2019/

MARSELA KOCI
TE NDERUARE MIQE DHE MIKESHA,TE NDERUAR BASHKOMBAS.

Po ju shkruaj keto rreshta sepse ndiej detyrimin qe t’ju percjell kete mesazh qe ka si detyre ndryshimin total te historise se Kombit Shqiptar.
Ne keto dite ndiej si obligim me shume se kurre te marr persiper nje angazhim aq sa te rendesishem por edhe te rrezikshem sebashku me grupin tim te punes qe ndien obligime rreth çeshtjes kombetare shqiptare po aq sa ndien per familien e vet.
Keshtu ështe Shqiperia per ne mergimtaret e larget ne km por me e afert ne zemer se per cilindo qe e jeton ate çdo dite!
Kjo verehet ne çdo hap qe nderrmarim ne punet qe ne zhvillojme dhe kerkojme qe qellimi i saj te jete gjithmone afrimiteti me token tone meme. Ka ardhur koha me prane se kurre qe ne jo vetem te japim kontributin tone ekonomik por dhe ate personal e patriotik per Memedheun. Ka ardhur koha qe te kerkohet drejtesia per te cilen flasim çdo dite ulur ne nje kafe apo neper telefona me miqte tane kunder çdo padrejtesie qe e vrojtojme e s’bejme dot me shume se sa te flasim. Jemi lodhur te gjithe duke luftuar vetem, individualisht, apo te organizuar ne grupe te perçare duke u treguar secilit prej nesh individualizmin dhe egoizmin tone qe thellon akoma me shume perçarjen mes nesh. Ka ardhur koha qe ne, mergimtaret, te bashkohemi nen nje ze dhe ne nje fryme ndryshimi konkret
Nuk mund t’ja lejojme me vetes qe ato organizata e shoqata apo individin qe ne perfaqesojme t’a leme jashte politikes e te quhemi A-politike. Pikerisht ky ka qene nder vite qellimi i ç’do pushtetari qe ka kaluar ne Shqiperine tone, te krijoje indiferentizem total te njerezit, ti beje te ndihen te perçare , te kercenuar ne te drejtat baze qe perbejne jeten dhe shoqerine; padrejtesine per te pasur nje pune( e drejta themelore e çdo shtetasi), padrejtesine te mos kete nje sistem shendetesor te sakte ku te

kurohet (dhe jo te ndihet i kercenuar per jeten) , padrejtesine e te mos pasurit nje sistem Drejtesie ku te mund te ankohet per nje te padrejte qe peson e jo te denohet se ska para te mbrohet.
Ka ardhur koha qe Shqiperia t’u tregoje te huajve qe shijne e abuzojne ne te dhe me te, se ketu ka burra qe e duan dhe e mbrojne kete toke. Ka ardhur koha qe t’u tregojme te huajve se ketu nuk ka çetnike por ka njerez te zote. Ka ardhur koha qe mergimtaret te afrohen jo vetem per pushime ne kete vend por te bashkojne forcat me familjaret e miqte e tyre e te vendosin ta marrin ne dore kete vend.
Senati i Pajtimit dhe i Shpetimit Kombetar ka si qellim ngritjen e nje komisioni te posaçem hetimi kunder kastes se korruptuar politike shqiptare te ketyre 30 viteve deshtim, ne çdo aspekt si te lartepermendurat dhe krijimin e plataformave te posaçme per temat me me rendesi dhe themeltare qe krijojne bazat e nje shoqerie te shendoshe: Arsimi, Shendetesia, Drejtesia. Te gjitha keto do te mund te krijohen ne baze te nje fondi te perbashket monetar i cili do te jete garant dhe do te dale mbi gjithe fondacionet fetare apo joqeveritare qe deri tash kane treguar se bashkepunojne me shtetin ne interes te atyre qe i drejtojne. Do të diskutohet per nje investigim te detajuar te te gjitha fondacioneve qe operojne ne Shqiperi.
Shqiperia ka nevoje per njerez te thjeshte, te kulturar me frymen demokratike te perendimit, per punetore dhe dashamires te popullit dhe keto vlera me shume se mergimtaret nuk mund ti mbarti askush. Bashkohuni ne Senatin e Pajtimit dhe Shpetimit Kombetar ne dt 13-14-15 shtator ne Tirane
Se bashku me levizjen mbarekombetare “Krahet e Shqipes” te bejme diçka per Atdhene, eshte koha, eshte momenti ta marrim ne dore sebashku fatin e popullit shqiptar Sot si asnjehere tjeter me te gjithe ata qe ndihen dhe i thone vetes Shqiptare

Rrofte Kombi Shqiptar, Rrofte Shqiptaria!
Levizja Mbarekombetare “Krahet e Shqipes” propozon programin e saj per takimet qe do te mbahen ne dt 13-14-15 shtator me titull “Senati i Bashkimit Kombetar” ne Tirane, Shkup dhe Prishtine!
Dt. 13 mberritja e te ftuarve ne hotel “.
Regjistrimi i te pranishmeve
Dt. 14 Levizja “Krahet e Shqipes” i bashkangjitet protestes se Shkupit drejtuar nga Doktor Adil Mustafa Kryetar i Forumit ne bashkepunim me Keshillin e Intelektualeve Shqiptare ne Maqedonine e Veriut. Ne kete tubim kunder padrejtesive, shkeljet dhe te drejtat e mohuara te shqiptareve, do te mbahet nje fjalim i shkurter ku do te prezantohet levizja dhe do te hidhen bazat per krijimin e deges se Levizjes “Krahet e Shqipes” ne Shkup. Gjate vizites per ne Shkup do te vizitohet Prishtina me bashk atdhetare kosovaret ku do te krijohet keshilli iniciues per krijimin e deges se Levizjes ne Prishtine . Do te vizitohet qyteti i Gjakoves, Presheves, Prizrenit, Tetoves.
Dt. 15 Konferenca e Senatit per Bashkim Kombetar ku levizja Krahet e Shqipes do te shpalose plataformen e saj, do te zhvillohet ne sallen Antigona te Hotel Rogner ne Tirane.
Jane organizuar sigurimet e nevojshme te mjeteve me te cilat do te spostohen te pranishmit dhe sigurimi !
Presim konfirmime per pjesmarrjen tuaj ne adresen Email;
kraheteshqipes@yahoo.com
Fq. fcb Krahet e Shqipes
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

LEVIZJA MBAREKOMBETARE KRAHET E SHQIPES I PERGJIGJET POZITIVISHT THIRRJES SE FORUMIT TE TE DREJTAVE DHE LIRIVE TE NJERIUT PER TE MARRE PJESE NE TUBIMIN E 14 SHTATORIT NE SHKUP DHE KONFIRMON EDHE NJE HERE QE DO TE MBESHTESE NE ÇDO HAP DHE ÇDO INIICIATIVE QE KA SI INTERES ÇESHTJEN KOMBETARE SHQIPTARE!
FALENDEROJME DOKTOR ADIL MUSTAFA PER INICIATIVEN DHE GADISHMERINE PER BASHKEPUNIM ME NE. KY DO TE JETE KONFIRMIMI I GADISHMERISE SE PLOTE PER MBROJTJEN E TE DREJTAVE TE ÇDO SHQIPTARI NE ÇDO TREVE KU ATA JETOJNE!
FORUMI NDERKOMBETAR PER TE DREJTAT DHE LIRITE E NJERIUT – MAQEDONIN E VERIUT
APEL DREJTUAR
LEVIZJES MBARKOMBETARE- KRAHET E SHQIPES
Pasi shteti Shqiptare dhe Tirana zyrtare sipase nenit 7 te kushtetutes se Republikes se Shqiperis nuk i mbron sa duhet shqiptaret jashte kufijve dhe per kete politike te gabuar korruptive, me padrejtesi dhe shkelje te te drejtave te shqiptareve ne te gjitha trojet shqiptare qe i çon shqiptaret drejt humneres.
I bejme thirrje LEVIZJES MBAREKOMBETARE -KRAHET E SHQIPESE organizuar nga diaspora shqiptare dhe i propozojme qe programin e saj per takimet qe do te mbahen ne dt 13-14-15 shtator ne Tirane me titull “Senati per Pajtimin dhe Bashkimin Kombetar” qe ne programin e saj per diten 14.9.2019 me vizite në vendet historike Tepelene, Gjirokastër dhe Vlorë ta anulloje pasi ne kete dite, dt. 14 protestojne shqiptaret e ILIRIDES per drejtesi e barazi dhe te vizitoje Kosoven e Maqedonin e veriut ku te marre pjese ne protesten mbarekombetare ne Shkup organizuar nga keshilli i protestave me organizator Blerim Ahmedi dhe perkrahes nga

forume dhe shoqata te ndryshme ku nga sheshi Skenderbe do mareshojne protestusit drejt parlamentit nga ku do i kerkojne deputeteve me gjake shqiptaresh ti bashkohen kesaj radhe protestuseve -popullit ashtu siq ju bashkuan njezeri Zaevit per Marreveshjen e Prespes.
kerkoim qeverise se Zaev qe te filloje nje hetim nderkombetare per rastet e montuara politike dhe ndryshim te kushtetutes ku ne preambul shqiptaret te jene shteteformues dhe gjuha shqipe zyrtare ne nivel shteteror e jo me perqindje se nuk shkohet ne NATO dhe Europe pa plotesuar standarte me nje sistem qeverises unitar ne nje shtet multietnik dhe me shqiptaret ne pakice.
Kjo levizje mbarekombetare KRAHET E SHQIPES organizuar nga diaspora shqiptare duhet te ndihmoje shqiptaret e Ilirides si me te diskriminuarit ne ballkan ku mbi 40 perqind ne numer ne afro tri dekada llogaritemi pakice dhe gjuha shqipe me perqindje ku na behet asimilimi i fundit per shkake te Shqiperise Meme dhe ku lobi turko-ruse eshte ulur kembekryq ne Tirane e partite shqiptare ne Maqedoni e Kosove ua ka shkele bishtin ky lob qe punojne per tu pasuruar vete dhe ne dem te shqiptareve.
Ne kete protest do i jepet fjala Presidentes te kesaj levizje Z.njes Marsela Koçi dhe kerkojme qe pasi te degjohet zeri i protestusve te ulemi ne nje tryeze te rrumbullaket dhe te bisedojme per hartimin e nje plateforme dhe nje delegacioni nga Ilirida te niset drejt Tiranes bashke me ju per te marre pjese ne daten 15 shtator ne hartimin e plateformes per pajtim dhe bashkim kombetar!

Kryetar i IGFM -M:V
Mr.Dr. Adil Mustafa
SHKUP 2 -09-2019