Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane shpreh ngushëllimet më të sinqerta znj. Elizabeth Dole dhe familjes se Senatorit Bob Dole.

0
139

Të nderuar miq e përkrahës,

Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane shpreh ngushëllimet më të sinqerta znj. Elizabeth Dole dhe familjes se Senatorit Bob Dole.

Senatori Dole ishte një figurë e rëndësishme per lirinë e popullit shqiptar, që kur Kongresisti Joe DioGuardi ishte ai që me sukses arriti të bindë Senatorin Dole që bashkërisht të paraqisnin në Kongresin e SHBA-ve Rezolutën e parë kongresionale për të drejtat njerëzore dhe të drejtën e vetëvendosjes për shqiptarët në Jugosllavi në qershor 1986.

DioGuardi dhe Dole kanë punuar jashtëzakonisht ngushtë nga 1985 deri më 1991 për t’i dhënë fund okupimit ushtarak serb të Kosovës.

Bashkangjitur janë disa foto të nga puna e përbashkët e Bob Dole dhe Joe DioGuardit në Washington, DC.

Gjithë të mirat,

Shirley Cloyes DioGuardi
Këshilltare për Çështjet e Ballkanit


Dear Friends and Supporters,

The Albanian American Civic League extends its heartfelt condolences to Elizabeth Dole and the other members of Senator Bob Dole’s family.

Senator Dole became very important to the freedom of the Albanian people, when Congressman Joe DioGuardi successfully made the case in June 1986 to introduce with him the first Resolution for the human rights and self-determination of the Albanian people in Yugoslavia.

DioGuardi and Dole worked actively together from 1986 to 1991 to end the brutal Serbian military occupation of Kosova.

Below are a few memorable photos of Bob Dole and Joe DioGuardi working together in Washington, DC

All the best,

Shirley Cloyes DioGuardi Joe DioGuardi
Balkan Affairs Adviser President