Majlinda Bregu – Për dy vaksina!

0
76

Prindërit e mi nuk ishin vaksinuar. Pak nga kokëfortësia e pak nga frika se mos vaksinat ju komplikonin shëndetin, vendosën të prisnin.
Por Covidi nuk ndjek planet e askujt. Përkundrazi, përqesh me pahir çdo moment, kur mendojmë se ia hodhëm.
Ka më shumë se 25 ditë që prindërit e mi po luftojnë, që Covid të mos na bëjë hatanë.
Shumë afër ‘hata-së’ ishim me Mamin, në intubim e spital për shumë ditë.
Dhimbja e zhbën edhe më të fortin. Dhe nuk di sa ton durim e kurajo duhet të shtysh netët mes ankthit se do të bjerë telefoni e të lajmërohesh, për më të keqen.
Nuk di sa forcë duhet për të përballuar veten që rri para teje, si dëshmitar i pafuqisë për të ndryshuar çka ka ndodhur.
Madje edhe kur fatmirësisht vjen lajmi i mirë, s’ke fuqi as për britmë lumturie, por zëvëndëson një palë lot me të tjerë.
Zoti dhe profesionalizmi e përkushtimi i Dr. Blerim Arapit Blerim Arapi dhe ekipit të tij, mamin na e ktheu në jetë🙏🙏🙏
Mundimi vazhdon, por mrekullia ndodhi.
E teksa bashkë me motrat, po mundoheshim të mbusheshim me frymë për mamin, nē spital përfundoi Babi.
I lodhur, i drobitur, i përkeqësuar papritur…
Dr. Silvana Bala, Dr. Arjan Mezini e gjithë ekipi mjekësor i papërtuar që po kujdesen për Babin- Faleminderit! ☺️
Faleminderit për shpejtësinë Urgjencës Kombëtare që kanë mbërritur edhe më shpejt nga sa prisnim.
Uroj të dalim sa më shpejt, nga kjo spirale mundimi, këputje shpirti dhe përballje me vdekjen.
Po. Me vdekjen!
Kaq e rëndë është pesha e shpëtimit të njerëzve të dashur, sa paradoksalisht e lehtë, është marrja e vaksinës!
The ‘cost’ of two vaccines!
My parents were not vaccinated. Partly, out of stubbornness and partly out of fear that the vaccines would complicate further their health, they decided to wait…
But, Covid doesn’t follow our plans, rather, derides every moment in which we think that we are ‘safe’ from it.
For more than 25 days, my parents have been fighting Covid.
My mom ended firsts in hospital, intubated for many days.
The pain ‘undoes’ even the strongest, and I don’t know how many tons of patience and courage one needs to go through the nights, strangled by the anxiety that the phone will ring to notify that the worst has happened.
I can’t tell how much strength it takes to face yourself standing in front of you as a powerless witness of a jarring experience.
Even when the good news finally came: Mom survived, me and my sisters couldn’t even shout of happiness. We just replaced the tears of despair with those of happiness.
God will, and the professionalism and dedication of Dr. Blerim Arapi and his team brought our mom back to life.
The struggle continues, but the miracle happened.🙏🙏🙏
While, my sisters and I were trying to catch our breath for Mom’s health, our Dad too, ended up in the hospital. Tired, emaciated, suddenly his health deteriorated…
Dr. Silvana Bala, Dr. Arjan Mezini, and the whole wonderful medical team that are taking care of my dad, Thank you!
I wish for all of us to get out of this spiral of torment, soul- rupture of confrontation with death.
Yes. With death! This is how heavy is the weight of rescuing our loved ones- exactly how paradoxically easy, it is to get the 💉

Burimi/Facebook