Mardena Kelmendi-Bindja Demokratike – Shkalla me e lart njerezore esht DINJITETI qe cdo person duhet ta perceptoj gjate rrugetimit te jetes.

0
212

Kur shoqeria perkrah dhe i jep ze dhe integrim te ashtu quajtures ’’e ndryshme’’ ,tregon shenje te nje qytetarie te civilizuar dhe kjo karakteristike i perket demokracise!
Deshiroj te ngre zerin per ata persona qe nuk kan strumentet per te mbrojtur te drejtat e tyre
Dua te prek teme jo te rehatshme sepse qeverite qe kan qene prej 30 vitesh ne kete vend nuk kan pasur vemendjen e duhur ndoshta per disabilitetin ne cdo sfumatur te saj.
Kur te fillohet te investohet per socialen atehere do ket zhvillim ne shoqerin shqipetare.
Ka nevoj per projekte konkrete per te ndihmuar familjet ku ndodhen femije me aftesi te kufizuara me sherbime ndihme sipas problematikave qe perplasen cdo dite.
-Shendetesia ku perfshihet mjetet levizese (per ke ka veshtiresi fizike, pra karroza me rrota apo krevate te posacme apo mjetet sanitare per higjenen personale)
-fizioterapi
-mjekime si neper ambulanca por edhe sherbim ne shtepi (falas)
-logopedi me shpenzime te shtetit per personat qe mund te permirsojn te foluren
Mungesat dhe lakunat fatkeqsisht jane te medha .
Deshiroj te fokusoj vemendjen esht koltivimi i aftesive ne sferen e edukimit dhe arsimit me projekte te personalizuara sipas tipologjise se grades se veshtirsive.
-Stimulim edukativ e per pevetsim aftesish qe ne moshe te kopshtit
-Programe shkollore te thjeshtesuara
-Figure edukative per mbeshtetje ne rrugetimin e dijes
Teme vertete e nxehte esht dhe integrimi ne shoqeri, duke hedhur barrierat e mentalitetit per te mos qene me ‘’ e ndryshmja’’ objekt per tu denigruar .
Te kesh handikap nuk do te thot te jesh nje ‘’ishull’’ i izoluar por ne kontekstin social je pjes perberese.
Pra ti vihet ne ndihme familjeve konkretisht.
Cdo individ esht i vetem dhe i paperseritshem, por edhe se ne prospektiven me te zgjeruar sociale jemi pjes te nje grupi social ku kominikacioni dhe roli cdo njerit nuk duhet nenvlersuar kurre.
Mjaft me me mohime esht koha per ngrejm zerin .

votobindjendemokratike 4

Mardena Kelmendi
Ts It.