Me tregimin emocionues, Aurela Gaçe jep mendimin e saj për ardhjen e Goran Bregovic në Shqipëri

0
66

Ftesa e këngëtarit serb Goran Bregovic në Festën e Birrës në Korçë ka ngjallur pakënaqësi te shumë personazhe të njohur. Disa nga reagimet që janë bërë për ardhjen e tij në Shqipëri kanë lidhje me faktin që muzika e tij mund të ketë frymëzuar ushtarët serbë gjatë luftës në Kosovë. Aurela Gaçe është një nga këngëtaret që ka folur mbi ketë temë. Teksa ka ndarë në Instagram disa pjesë nga performancat e Shkurte Fejzës dhe Gëzim Nikës, ajo na ka emocionuar me tregimin e saj. Këngëtarja e njohur ka dhënë një mesazh shumë domethënës duke treguar me ironi një ngjarje, e cila në fakt nuk ka ndodhur. Aurela shpreh mendimin e saj për ardhjen e Goran Bregovic, duke rrëfyer një histori sikur këngëtarët shqiptarë performojnë në Beograd dhe serbët këndojnë me gjithë forcën e tyre në shesh, duke lënë pas të kaluarën.

Aurela shkruan: “Ndodhem në një shtet te huaj!
Ditë vere, jam në shesh, atmosfera në maksimum. Muzika Shqiptare ka pushtuar sheshin, uauuuu ,dëgjoj gjithë publikun që këndon bashkë me Shkurte Fejzën. Çfarë gëzimi kishte në sytë e tyre teksa këndonin N’Xhamadan me vija -vija . Në fakt më bëri përshtypje sepse po mendoja se si mund t’i dinë këngët tona në nje shtet të huaj. Iu afrova një burri që po nxirrte damarët e qafës nga fuqia e këndimit edhe e pyes.
– Më fal se jam e re në ketë botê, çfarë po ndodh?
Ai ma kthen me një anglishte të çalë – Je në Beograd, edhe po ndodh mrekullia.
Janë të ftuar artistë Shqiptarë. Oh sa bukur.
Pikërisht me këngët e këtyre artistêve , Shqiptarët merrnin forcë e u rritej atdhedashuria , e këndonin edhe kur luftonin për liri .
E çuditur e pyes -Për liri? Ndaj kujt?
-Ndaj nesh – ma kthen ai!
Ou i thashë- ,Bravo bravo, ju tani ndjeni dashuri për ne?
Ai për një moment ndalon së kënduari e më thote- Më fal, mos e përzje muzikën me politikë.
Ne jemi Europianë tha, s’jemi barbarë, duam paqe.
Vazhdoi- A e di tha se pikërisht kjo artiste ka bëre burg në Kosovë, nga shteti Serb? Pikërisht se kendonte këngë që flisnin për liri .
A e di më tha se me zërin e Gezim Nikês e shumë artistëve Shqiptarë, të rinj e të reja frymëzoheshin e me kënget e tyre u këndonin edhe armët teksa luftonin?
Por,koha ndryshon tha, ne tani kemi ndryshuar, jemi civilizuar, duam paqe moj shoqe më tha.
Ja, ne tha ju kemi ftuar të kendoni kētu mes Beogradi , ne gezojmë jetën, shikojmë përpara.
Kosovën e morët tha, u vramë e u premë. Ju morëm gjithçka kishit, vramë femijë e pleq,te rinj e te reja, por koha ka ndryshuar.
Edhe ne tha, kemi artistë me të cilet jemi frymëzuar kur luftonim kundër jush, por ju tha na e hodhët, u treguat më të mirë se ne, e ftuat mes jush. Ja pra qe edhe ne jemi te qytetëruar, këndojmë Shqip !
Më la pa tekst.
Mora pijen time në dorë e vazhdoja ecja në shesh, qyteti Serb gëlonte nën ritmet e këngës Shqipe…..
Isha e djersitur , kulloja ,ca nga vapa,ca nga silkleti …u zgjova.
Eh thashë me vete, ku s’të çon ëndrra.
Mora nje kafe të mblidhja veten….e me vete mendoja, ku i dihet …..
Bën vaki e bëhet realitet!”.

Burimi /News31