Mehmet Elezi – PALESTINA ZYRTARE DHE KOSOVA

0
150

Shkurt, pa koment
PALESTINA ZYRTARE DHE KOSOVA

  1. Autoriteti palestinez:
  • Vazhdon të mos e njohë pavarësinë e Kosovës.
  • Në dhjetor 1999, pas genocidit në Kosovë dhe pasi makina ushtarake serbe u mposht falë ndërhyrjes vendimtare të NATO-s, udhëheqësi palestinez Arafat e ftoi Sllobodan Millosheviçin me festue Krishtlindjet në Betlehem!
  • Ndonja 10 vjet më vonë, pasuesi i Arafatit e dënoi shpalljen e pavarësisë së Kosovës si “të njëanshme, kundër ligjit ndërkombëtar”. Këtë deklaratë e bëri në prehër të serbëve, në mes të Beogradit.
  • Rreth 20 vjet pas luftës në Kosovë, Palestina votoi kundër pranimit të Kosovës në UNESCO.
  1. Hamasi:
  • Dihet, është shpallur organizatë terroriste.
  1. Palestinezi i thjeshtë:
  • Nuk mund të spekulohet ç’do të kishin thënë vetë palestinezët, po të ishin informuar paanësisht me saktësi për të vërtetat dhe po të kishin pasë mundësi me u shprehë lirisht.

Burimi/Facebook