Mentor Kikia – Mbi rëndësinë historike të ndeshjes Roma – Feyenoord

0
22

Për t’i dhënë rëndësinë që meriton ndeshja mes skuadrave Roma dhe Feyenoord, në emër të intelektualëve të pavarur shqiptarë, propozoj:

  1. Data 25 Maj të shpallet festë kombëtare, për të festuar të gjitë shqiptarët dhe jo vetën tiranasit. Cdo vit, ne 25 Maj, te organizohen lojera dhe festime te ndryshme.
  2. Pas ndeshjes, trajneri José Mourinho të mos largohet pa iu drejtuar me një mesazh të posaçëm Parlamentit të Shqipërisë, ku ndër të tjera të tregojë edhe përshtypjet e tij të udhëtimit Rinas – Tiranë.
  3. Unazës që kalon përreth Stadiumit “Air Albania” t’i vihet emri i trajnerit të Feyenoord-it.
  4. Një gazetar sportiv të marrë përsipër të shkruajë një libër mbi përshtypjet e të gjithë tifozëve,
    veçanërisht atyre holandezë për Shqipërinë dhe mikëpritjen shqiptare.
  5. I bëj thirrje Ministrisë së Kulturës dhe Qendrës Kombëtare të Kinamatografisë që të mbështesin pjesën e dytë të filmit “Koncert në vitin ’36-të” me titullin “Final 2022”.
  6. Qeveria e Shqipërisë të ngrejë një grup të posaçëm pune për të gjitha këto, te quajtur “Komisioni i Festes”.
  7. Opozita te behet gati te ngreje nje komision hetimor parlamentar per abuzimet qe do te behen nga “Komisioni i Festes”.

Burimi/Facebook