Miliarda të tëra për diabetin. Hetimi «Njeriu dhe Ligji» zbuloi një komplot në shkallë të gjerë të mjekëve dhe farmacistëve kundër popullatës së Shqipërisë

0
179

Skandalet në fushën e mjekësisë janë bërë pothuajse të rregullta për ne tashmë. Asnjë person i vetëm nuk dëshiron të sëmuret dhe nuk është i gatshëm të vdes para kohe, kështu që të gjithë njerëzit nxitojnë për në farmaci ose tek mjekët për të shpenzuar kështu paratë e fundit në mënyrë që të heqin qafe sëmundjen në fjalë. Farmacistët dhe mjekët e uritur për para përfitojnë nga pafuqia jonë. Imagjinoni se sa të ardhura monetare joshëse dhe të lehtë janë këto për ata.

Tematika e sotme do të jetë e lidhur me diabetin.

Dëshiroj t’ju tregoj se si unë vetë u preka nga kjo sëmundje. Në mënyrë specifike vendosa t’ju tregoj gjithçka me sinqeritetin më maksimal, pasi tema është me të vërtetë shumë delikate. Unë tashmë jam 57 vjeç dhe rreth një vit më parë filluan të shfaqeshin shenjat e para të sëmundjes.

Ndërkohë që 2 muaj më parë shkova te mjeku. Ai më konfirmoi që vuaj nga diabeti i tipit II. Ai tha që duhet të trajtohesha urgjentisht. Këtu mjeku tha të vërtetën. Diabeti është me të vërtetë një sëmundje jashtëzakonisht e rrezikshme, e cila me kalimin e kohës shkakton ndërprerje serioze nga pothuajse të gjitha anët e organeve dhe sistemeve të trupit tonë. Si rregull, sytë, enët, nervat, veshkat, zemra fillojnë njëra pas tjetrës të formojnë dhe zinxhirin më të dobët të organizmit tonë si pasojë e kësaj sëmundje.

Kjo është mënyra se si duket retinopatia diabetike – dëmtimi i enëve të syve. E keqja e retinopatisë qëndron në faktin se në fazat fillestare një person zakonisht nuk e ndjen se shikimi i tij po përkeqësohet

Faktin se diabeti shkakton shumë çrregullime të rrezikshme në trup, natyrisht, e dija edhe më parë, dhe për këtë arsye u drejtova menjëherë te mjeku për trajtim.
‍‍
Si rezultat, zbulova se në vendin tonë diabeti konsiderohet një sëmundje e pashërueshme, e megjithatë mjekët ende vazhdojnë të përshkruajnë një tufë me medikamente, pasi diabeti çon në komplikime serioze në të gjitha organet:
Demtimet vaskulare. Mikro dhe makroangiopatia gjatë sëmundjes me diabet prek enët e gjakut, duke i bërë kështu ato më të brishta. Me këtë formë të sëmundjes, hemoragjitë, trombozat dhe madje edhe ateroskleroza janë të mundshme.

Shkatërim i sistemit nervor. Polneuropatia diabetike ndikon negativisht në ndjeshmërinë kundrejt temperaturave. Djegia, ndjesia shpuese si ajo e gjilpërave, mpirja janë shenja të qarta të polneuropatisë. Sidomos këto ndjesi të forta shfaqen përgjatë natës. Për shkak të karakteristikave të sëmundjes, bartësit e kësaj forme shpesh ndeshen me dhimbje të ndryshme.

Humbja e shikimit. Sëbashku me diabetin, shfaqet oftalmopatia, e cila ka një efekt mjaft të dëmshëm për shikimin. Në sfondin e diabetit, kataraktet zhvillohen, elbi rritet, të cilat janë të vështira për tu absorbuar.

Sindroma diabetike e shputave të këmbës. Sëmundja manifestohet në formën e plagëve purulente, dhimbje në kocka dhe nyjeve të këmbës. Proçese të tilla ndodhin për shkak të problemeve që lindin nga kequshqimi i enëve të gjakut, nervave dhe indeve të buta.

Duke pasur besim të plotë tek mjeku, unë pranova trajtimin. Fillova t’i marr rregullisht të gjitha medikamentet dhe kontrolloja vazhdimisht gjakun për nivelin e sheqerit.
‍‍
Pasi i kisha marrë të gjitha medikamentet në fjalë për një kohë të gjatë, unë, si një person jo budalla, i vendosa për qëllim vetes të zbuloja në qoftë se diabeti në të vërtetë nuk mund të kurohet apo jo?

Në shekullin e XXI, kur teknologjia është aq e përparuar saqë njerëzimi së shpejti do të mund të fluturojë drejt Marsit, ata ende nuk kanë dalë me një kurë për diabetin? Mbaj mend se si babai im u trajtua me ndihmën e të njëjtave medikamente. Domethënë, ata nuk kanë arritur të krijojnë asgjë të re në 30-40 vjet?

Kështu që vendosa të interesohem për këtë temë. Doli se në vendet e zhvilluara, prej shumë kohësh tashmë, ata kanë arritur të shpikin një kurë për këtë sëmundje! Diabeti në Sh.B.A trajtohet në 14-20 ditë aq lehtë, sa për shembull, një ftohje e zakonshme.

Kam vizituar 5 klinika të tjera, private dhe publike. Në të gjitha klinikat në fjalë, më kanë rekomanduar medikamente 30 vjet më parë.

Po çfarë është duke ndodhur realisht? Vetëm një endokrinolog ra dakord t’i përgjigjet kësaj pyetjeje. Ai është një mjek i kategorisë më të lartë, kandidat i shkencave mjekësore, profesor, specialist kryesor i laboratorit hulumtues të komplikimeve vaskulare të diabetit mellitus të Institutit të Endokrinologjisë së Qendrës në Tiranë – Fatmir Gashi.

 • Zoti Fatmir Gashi, çfarë është duke ndodhur realisht?
 • Është duke ndodhur një genocid i vërtetë i popullit shqiptar dhe gjithashtu një vjedhje e hapur e parave të tyre. Ne, si zakonisht konsiderohemi thjesht një tufë delesh dhe përpiqen të përfitojnë sa më shumë para prej nesh. Unë tashmë jam përqendruar në këtë çështje shumë herë, por askush nuk është përpjekur ta zgjidhë atë.

  Ju veç shikoni se çfarë medikamentesh kundra diabetit shiten nëpër farmacitë tona. Amaril, Glidiab, Statiglin, Glimepiride dhe të tjerë. Këto janë të gjitha medikamente të gjeneratave të mëparshme. Këto, në fakt, nuk e kurojnë diabetin, por kontrollojnë vetëm nivelin e sheqerit në gjak! Për shembull, në SH.B.A. këto lloj medikamentesh nuk aplikohen tashmë prej 10 vitesh me siguri. Në SHBA, një person me diabet thjesht shkon në farmaci dhe blen produktin e duhur jo të kushtueshëm, e përdor atë për një javë, dhe ai është i shëndetshëm. Ne nuk mund të blejmë medikamente të tilla në farmaci – por vetëm ato që do ta detyronin pacientin t’i blinte ato përsëri e përsëri – vazhdimisht “duke thithur para”. Një gjë e tillë është shumë herë më fitimprurëse.
  ‍‍
 • Si mendoni, kush qëndron pas gjithë kësaj? Dhe pse ata e bëjnë një gjë të tillë?

  -Unë e di shumë mirë se kush fshihet pas gjithë kësaj. Unë nuk do të përmend emra specifikë. Por ky është një rrjet i vërtetë mafioz farmaceutik. Dhe gjithçka ndodh në nivelin më të lartë të mundshëm. Mjekët e zakonshëm, natyrisht, nuk kanë asnjë lidhje, ata janë vetëm ingranazhe në këtë mekanizëm të përgjithshëm. Ata shkruajnë atë që u thuhet. Fakti është se për trajtimin e secilës sëmundje ekziston një listë medikamentesh të rekomanduara. Mjekët mund të përshkruajnë ilaçe vetëm prej tyre. Medikamente të tjera të paautorizuar ata nuk mund t’i rekomandojnë, përndryshe ata do të hiqen nga praktika mjekësore. Dhe kush i bën këto lista? Më saktësisht, është më mirë të pyesni – nën ndikimin e kujt dhe për interesin e kujt medikamentet e caktuara përfshihen në këto lista. Imagjinoni se sa do të rriten shitjet e preparatit tonë sapo të hyjnë në këtë listë.

  Sigurisht, këto lista janë përpiluar me pjesëmarrjen e kompanive të mëdha farmaceutike që po përfitojnë në mënyrë aktive nga qytetarët shqiptar. Më e keqja nga të gjitha është se këto kompani operojnë jashtë shtetit, zakonisht janë amerikane. Një situatë e tillë ndeshet veçanërisht në trajtimin e diabetit. Prandaj, thjesht nuk ka rrugëdalje dhe një person vazhdimisht merr medikamente, ndërkohë që pastaj ata thjesht heqin dorë.

  Sidoqoftë, prej të paktën 10 vitesh, diabeti nuk konsiderohet një sëmundje e pashërueshme. Trajtohet lehtësisht, thjeshtë, me siguri një herë e përgjithmonë.
  ‍‍

Vitin e kaluar, në vjeshtë, unë dhe rreth 30 endokrinologë të tjerë të njohur i shkruajtëm një letër kolektive Ministrisë së Shëndetësisë. Ky është institucioni i fundit me të cilin mund të kontaktoni në vendin tonë, por ende nuk kemi marrë një përgjigje … Unë as nuk mund ta imagjinoj përse ata heshtin.

 • Ju na treguat që ka medikamente moderne dhe shumë efektive në SH.B.A., por ne a i kemi ato?
 • Ne kemi medikamente edhe më të mira! Akoma në vitin 2017, Instituti i Kërkimeve i Endokrinologjisë dhe Radiologjisë Ndërhyrëse në QSUT në Tiranë krijoi një mediakment për trajtimin e diabetit, i cili është superior në karakteristikat e të gjitha medikamenteve të disponueshëm në botë. Ndihmon për të kuruar diabetin përgjithmonë brenda vetëm 14-20 ditë dhe mund të përdoret në çdo fazë të sëmundjes. Ky preparat është thjesht unik, por doli që të jetë i padobishëm në vendin tonë.

  Punonjësit e Institutit u përpoqën të fillojnë zbatimin e tij përmes zinxhirëve farmaceutike, por farmacitë nuk e pranuan atë, dhe ata as që nuk u shqetësuan të tregonin një arsye për refuzimin e bërë. Në të njëjtën kohë, medikamenti kaloi të gjitha testet e nevojshme klinike dhe çertifikuese. Unë dëshiroj t’ju tregoj rezultatet e tyre.

  Testet u kryen në bazën e laboratorit hulumtues të komplikimeve vaskulare të diabetit mellitus në Institutin e Endokrinologjisë së Qendrës në Tiranë. Në total, rreth 200 vullnetarë që vuajnë nga diabeti morën pjesë në këto hulumtime.

  Rezultatet e hulumtimeve:

  Kurim i plotë i diabetit – 99% e atyre që u testuan

  Marrje e normalizuar e glukozës – 100% e atyre që u testuan

  Metabolizmi normal i rikuperuar – 93% e atyre që u testuan

  Mungesa e varësisë dhe efekteve anësore – 100% e atyre që u testuan

Këto janë me të vërtetë rezultate të mahnitshme! Ky preparat është shumë herë më i efektshëm sesa ato që përshkruajnë mjekët në përditshmërinë e tyre. Dhe çfarë është më e rëndësishme – nuk bëhetë fjalë për kimikate, me ndihmën e saj ju mund të mjekoheni në shtëpi pa nevojën e mjekëve. Nuk dëmton sistemet e tjera të organizmit të njeriut, por sjell vetëm përfitime.
‍‍
Interesimi për zhvillimin e shkencëtarëve shqiptarë kanë treguar tashmë vende të tilla si Franca, Britania, Suedia, Izraeli, Kanadaja. Ai u prit shumë mirë në konferencën e endokrinologëve, të mbajtur në fillim të këtij viti në Kopenhagen.

Por në vendin ku u prodhua, ky preparat doli të jetë i padobishëm për këdo. Sepse në vendin tonë, mafia e rrjetit farmaceutik është shumë e zhvilluar, e cila nuk interesohet për njerëzit.

 • Cili është emri i medikamentit të ri? Dhe çfarë përfshihet në përbërjen e tij?
 • Medikamenti quhet diaFix. Këto janë pilula speciale që ju duhet t’i merrni 2 herë në ditë gjatë gjithë kursit. Përbërja e preparatit përfshin ekskluzivisht ekstrakte të bimëve medicinale, dhe asnjë kimikat. Përbërja është e balancuar me kujdes, për shkak të kësaj ajo ka një efekt kompleks në sëmundje, e cila sigurisht që rrit efektivitetin e trajtimit.

  Në total, përbërja e ilaçit përfshin rreth 30 përbërës, secila prej të cilave ka efektin e vet në trajtimin e diabetit:

Magnezi – Është i nevojshëm për rritjen e ndjeshmërisë së indeve ndaj insulinës. Përmirëson funksionimin e sistemit kardiovaskular.

Glutatione – Mbron organizmin nga intoksikimi, parandalon plakjen e organeve të brendshme.

Chromium Picolinate – Normalizon proçeset metabolike, parandalon mosfunksionimet e gjëndrës tiroide. Përmirëson veprimin e insulinës.

Beta karoten – Mbështet imunitetin dhe parandalon dëmtimet e mundshme të shikimit.

Koenzima Q10 – Ka veti imunomoduluese, hipotensionale, hepatoprotektive. Pastron gjakun dhe limfën.

 • Fatmir Gashi, efekti i preparatit është mbresëlënës. Më thoni ju lutem, në qoftë se ky medikament nuk mund të blihet në farmaci, atëherë ku mund të porositet diaFix? Tani, për shembull, shumë prodhues zhvillojnë një faqe zyrtare interneti dhe porositë mund të merren përmes tyre.
 • Po. Në fakt ekziston një mundësi e tillë. Të gjithë njerëzit mund ta porosisin diaFix në këtë faqe interneti. Ndërkohë që tani një gjë të tillë ata mund ta realizojnë me një zbritje prej 50%. diaFix shitet me këtë zbritje për të gjithë ata që dëshirojnë ta blejnë.

  Punonjësit e këtoj instituti hulumtues ndërmorën një hap të tillë me dëshirën e mirë që sa më shumë njerëz të dinin për medikamentin e zhvilluar. Në fakt, në qoftë se një pacient do të arrijë të kurojë diabetin me këtë medikament brenda një kohe të shkurtër dhe kaq lehtë, atëherë ai do t’u tregojë miqve të tij për këtë. Ndoshta kjo do të mund të ndryshojë situatën në vend.

  Bazuar në informacionin që zotëroj unë, medikamenti ka dalë në shitje prej 3 muajve tashmë. Kam biseduar me shumë qytetarë që e kanë provuar diaFix. Ata kanë mbetur shumë të kënaqur, të gjithë kanë arritur të shpëtojnë nga sëmundja.
  ‍‍
 • A mund të na tregoni ju lutem më me detaje se çfarë duhet bërë për të përfituar një diaFix me ulje çmimi?
 • Është e nevojshme të lini kërkesën tuaj përmes formularit që do të postojmë në këtë faqe, i cili mundëson dërgimin e drejtëpërdrejtë të aplikimeve në Institutin e Endokrinologjisë. Pas kësaj, një konsulent i specializuar do t’ju kontaktojë në numrin tuaj të telefonit. Konsulentit i duhet treguar adresa e dorëzimit. Pas kësaj, medikamenti do t’i dërgohet personit në fjalë përmes postës. Në përputhje me rrethanat, pas 3-5 ditësh do t’ju duhet të shkoni në zyrën postare dhe ta tërhiqni atë.

Sikundër bëri të ditur dhe zoti Fatmir Gashi, për momentin, më shumë se 20,000 njerëz janë regjistruar tashmë për të përfituar diaFix. Edhe unë vendosa ta provoj këtë preparat. Dhe ndodhi që mjeku im tekstualisht u shokua nga rezultatet e përfituara: diabeti kaloi, siç ishte premtuar, pas një kursi të rregullt përdorimi. Prandaj, unë u bëj thirrje të gjithë njerëzve që të ndalojnë duke ushqyer me para farmacistët dhe mjekët e uritur dhe të mbështesin ilaçin e ri shqiptar diaFix, krijuar nga instituti kryesor i vendit.

Ajo që dua të them është që, në vetë Institutin Kërkimor më kanë njoftuar se medikamntet e destinuara për tu shitur me zbritje, pothuajse kanë mbaruar. Numri i aplikimeve për këtë medikament kohët e fundit është rritur në mënyrë eksponenciale.

Sidoqoftë, diaFix është ende në dispozicion të njerëzve, dhe në qoftë se e porosisni menjëherë, mund të jeni akoma ndër ata fatlumët që do të mund të kurojnë diabetin një herë e përgjithmonë me këtë medikament unik. A do të jetë në dispozicion ky preparat në të ardhmen, prodhuesi nuk mund ta thotë një gjë të tillë me siguri. Ka shumë të ngjarë që jo, sepse lëshimi i diaFix me paratë tona është shumë e kushtueshme, dhe ministrat tanë thjesht nuk kanë më nevojë për të …

Burimi/https://alforeignhit.webflow.io/