Nashi Brooker – Facebook do me rikujtoj ….

0
157

Po studjoj pas kaq vitesh “Historine e PPSH”. Oh, Zot nese ndonjehere ekzistove sa shume urrejtje! Sa fraza kunder njeriut dhe pavaresise se tij politike dhe sociale aty gjen. Nuk ka faqe qe te mos shprehet urrejtja per armikun e brendshem dhe ate te jashtem, paragrafe ku imperialistet amerikan dhe anglez te mos permenden me urrejtjen me te madhe, ku populli i vogel, dhe i mjere shqiptare nuk kishte degjuar ndonjeher qe nga viti 1944-1991.
Disa nga keta urrejtes te imperializmit amerikan dhe anglez i kam njohur dhe i njoh edhe sot. Sot pa perjashtim keta/keto urrejtes/e te armikut te jashtem gezojne te gjitha avantazhet ne vendin “armik” te jetes se tyre. Ne qytet dhe ne fshatrat ku ishin, dhe vijne ishin asgje tjeter por despot me emrin komunist/e. Zgjedhja e tyre te ishin komunist despot ishte e kerkuar.
Oh keta/keto tiran te vegjel sic i quan Musine Kokalari me 1972 futen helm nder njerez! Sikur Musine te kishte lexuar librin e Nadezhda Mandelstam “Shprese kunder Shpreses” ku i kushton nje kapitull tiranit te vogel komunist ne BS kur pronesia u shtetezua. Sa shume urrejtje, dhe zakone te shemtuara kjo PPSH instaloj.
Gjate nates “punesoj” Sigurimin te hynin ne halet e cdo shqiptari te coroditur nga diktatura. Sa shume urrejtje dhe thirrje per lumenj gjaku ky liber therret. Sa tragjike!

Burimi/Facebook