Nderron jete nena e Ramë Lahaj .

0
108

Nga Albin Kurti

“Nëna vdiq sot”, kështu e mbylli koncertin mbrëmë Ramë Lahaj, njësoj siç e fillon Albert Kamy romanin e tij të famshëm “I huaji”.
Në sheshin “Skënderbeu”, në Prishtinë, Ramë Lahaj&Friends na mblodhën për të na dhuruar emocione rrënqethëse. 13 vepra, 7 performues, një orkestër e tërë.
Filloi me “Bareshën” e Rexho Mulliqit, pastaj “Granada”, “Nemico della patria?!”, “Tacea La Notte Placida… Di Tale Amor”, “La forza del destino”, “Dio, che nell’alma infondere”, “Për ty Atdhe”, “Për mu paska ken kismet”, “E lucevan le stelle”, “Time to say goodbye”, “Non ti scordar di me”, “O moj e bukura Arbëri” dhe “O vendi im”.
Vlera të larta muzikore dëgjuam mbrëmë. Përveç Ramës sonë ishin edhe Simone Piazzola, Lana Kos, Xhelal Bakraqi, Isaneli e Arditi dhe Adhurim Grezda.
Pas një viti të mundimshëm, jeta ka filluar t’i rimerr ngjyrat e saj. Interesimi i madh i qytetarëve mbrëmë është edhe thirrje për aktivitete të tjera kulturore e artistike.

Mund të jetë një imazh i një ose më shumë persona, njerëz në këmbë, ambiente të jashtme dhe turmë
Mund të jetë një imazh i një ose më shumë persona, ambiente të jashtme dhe turmë
Mund të jetë një imazh i 3 persona, ambiente të brendshme dhe teksti që thotë "Press qendra Qeverisë Press centar Viade Government Press Centro"
Mund të jetë një imazh i 3 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 1 person, duke luajtur një instrument muzikor dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i një ose më shumë persona dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 12 persona, njerëz të ulur, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 7 persona, njerëz që luajnë instrumente muzikore, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i 13 persona, njerëz në këmbë, njerëz të ulur dhe ambiente të jashtme
Mund të jetë një imazh i 4 persona, njerëz që luajnë instrumente muzikore, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme
Mund të jetë një imazh i një ose më shumë persona, ambiente të jashtme dhe turmë
Mund të jetë një imazh i 3 persona, njerëz që luajnë instrumente muzikore, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme

Burimi/Facebook