Nga Frederik Ruço/ A ka pendim për Djellistat!!!?

0
211

A ka pendim për Djellistat!!!?

Do baj një retrospektiv të kësaj drame me një ndryshim:

Në vend të djalit të kësaj drame do flas për dramën që djallistët e vitit 1941 të veshur me termin “komunist” krijuan Partin më të keqen e historis shqiptare, PKSH.

Pasi morën pushtetin me dhunë më 1945, kështu si tek drama janë sjellur me fëmijët e kësaj moshe të të Pëndjekurve Politik. Çudi!!! A do jenë ndonjë herë këto djaj në rrolin e mësuesit?

Mësuesi në dramën në fjalë i kërkoj falje djalit, bilës i dha vizoren për t’a goditur nxënësi kësaj rradhe.

Mësuesi; donte të bënte që djali, të merrte hak. Por, kur pa djalin të pikëlluar dhe nuk mund të zavendësonte veprimin që mësuesi kish përdorur kundruall tij; u ngashërua pa masë.

Mësuesi jo vetëm e përqafoi i lotuar e me ankth, po i puthi dhe dorën.

Po djallistat e PKSH që morën në mënyrë të dhunëshme pushtetin më 1945 dhe trshëgimtarët e vazhduan për 76 vjet, dhe kurrë s’kan kërkuar falje; ćfar shpjegimi jepet për Këtë rast?

Si janë sjellur kur përmbysën rendin Kushtetues me fëmijët e të Përmdjekurve Politik Të kësaj moshe që tani Janë bërë mosha e tretë? Përse s’kan vepruar paraardhësit djallist dje, dhe pasardhësit djallist sot, si në Dramën e mësipërme?

Mësuesi ishte shqiptar; Ai u nxitua në veprim, dhe prandaj u pendua. Kurse këto shqipfolsa pashpirtzinj të pangopur me politik sllaviste, nuk vepruan si mësuesi kundruall nxansit?

Tiranë/25/03/2021
St. Ing. Frederik Ruço

Burimi/zerishqip.com/